Cum se vopsește… Cioara, la „Corbii Albi”! Doar… naivitate?

Cum se vopsește… Cioara, la „Corbii Albi”! Doar… naivitate?

2 197

Invit cititorii sa lectureze citatul urmator: „Sentimentul de fraternitate româno-maghiară, de soartă comună, de prietenie şi solidaritate a fost cel mai pregnant pentru mine în acele zile de decembrie 1989. Aveam 14 ani, îmi amintesc unde am fost şi ce am făcut când în seara zilei de 21 decembrie, apelul şi sloganurile revoluţionarilor răsunau în tot cartierul Mănăştur. Iar mai apoi rafalele. Părinţii nu m-au lăsat să ies din casă. Dar dacă nimeni nu ieşea?!Scrie azi in „Corbii Albi” dl. Kiss Oliver. Nu conta deloc dacă eşti român sau maghiar: toţi trăiam în mizerie şi lipsă totală de libertate, iar acum ÎMPREUNĂ am înfăptuit REVOLUŢIA” .
Ce frumos! Un text facut  de Kiss Oliver parcă, anume pe placul fostei Sectii de Propaganda a CC al PCR.

Dar ia sa vedem si adevarul intreg din acele zile! Cine a uitat , sa-si aduca aminte… 
Atunci unii etnici  maghiari au torturat şi i-au ucis bestial pe şase dintre angajaţi români ai Miliţiei sau ai Securităţii. Au urmat  ororile si profanarea cadavrelor de la Odorheiu Secuiesc si Tg. Secuiesc, care au fost confimate legal. De ce au fost graţiați pe ucigaşi?” ,au intrebat rudele victimelor? 
Faţă de restul ţării, unde înlăturarea regimului comunist a însemnat un moment de mare bucurie, în judeţele Harghita şi Covasna, locuite preponderent de etnici maghiari, fuga familiei Ceauşescu s-a tradus printr-un prilej „potrivit” de răzbunare extrem de violentă, la intimidare , impotriva angajatilor militari ai organelor de Miliţie  de la acea vreme!

Au fost fapte de o violenţă cu adevarat ieşită din comun, soldate cu 6 (şase morţi, legal nevinovati!) absolut neimplicati intr-o presupusa actiune colectiva sau individuala de reprimare.
Au fost profanate cadavre ca in Evul Mediu: ochi scosi, sobolani „indesati” in gura, un cap de subofiter, retezat complet, pur si simplu!!
Dar şi cu aproximativ 100 de persoane chinuite si rănite din rândul miliţienilor ,unii chiar foarte grav. Iar peste 3 luni… a venit randul „maghiarului ” Mihaila Cofariu, la Tg.Mures !! Deci nu au fost si n-au ramas fapte „izolate” … 

Este bine ca …uneori portalul bilingv „Corbii Albi” abordeaza… problemele (nu doar bilingve!) ale maghiarilor si romanilor.
Povestea este in ce masură, balanța unui presupus echilibru al faptelor si vorbelor, să „nu… tragă la cantar”! 

deak andrei,d.d.rujan

COMENTARII

  1. Sunt cateva articole interesante si cativa jurnalisti de caitate!
    Dar si niste”voluntari” care, pentru 100 de firfirici
    injura nu doar Tara natala,dar si pe masa!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.