Cum se naște o idee fixă: Dacă ar fi după UDMR, limba...

Cum se naște o idee fixă: Dacă ar fi după UDMR, limba maghiară trebuie să fie Nr.1 în Transilvania! 


Deputatul UDMR de Brasov, Izabella Ambrus,  anunța ca o amenintare  că, în cazul în care Senatul nu va adopta inițiativa legislativă care se referă la folosirea limbii materne în instituţiile publice în localităţile în care minorităţile reprezintă 10% din populaţiei şi nu 20%,cum scrie la Lege atunci Uniunea va lua „măsuri”…care să îl sperie pe Dragnea!
Ea a precizat că parlamentarii UDMR vor depune la Parlament, un nou proiect de lege pe aceeași temă a minoritatii maghiare care in România numară doar 6,4% din totalul populatiei!

Ce declara deputata brasoveana Izabella Ambrus  „  Am participat la elaborarea acestor modificări împreună cu un grup mare de colegi, încercând să le introducem în legislaţia actuală. Am ales calea democraţiei parlamentare, a dialogului, calea normalităţii, am prezentat aceste amendamente, însă acţiunile antimaghiare din ultima vreme, retorica reprezentanţilor partidelor politice mai ales din Opoziţie în anul Centenarului, în opinia mea nu aduc conciliere, nu aduc o consolidare a relaţiilor de încredere dintre majoritate şi minoritate, efectul fiind invers. ” Ea a adăugat nu a existat dialog în comisie la momentul dezbaterii modificărilor legislative:

Deputatul brașovean a precizat că UDMR nu va renunța la propunerea legislativă respectivă, sperând ca în Senat să aibă parte de mai multă înțelegere. Uniunea va insista asupra propunerii de reducere a pragului de folosire a limbii materne, de la 20 la 10, eventual 15 la sută.„ Dacă nu se va întâmpla, poate, la un moment dat, o altă propunere legislativă pe aceeaşi temă.
 …Altă soluţie nu există”, 
a subliniat „incruntata”, deputatul UDMR. Deci politica pasilor marunti, este  f.f. eficienta…fața de fragilitatea actuală a guvernantilor. De-ajuns sa spunem că, la …procente dorite de deputata udemeristă intră și Brașovul in vrie, urmând ca să suporte, numai… circa 2.000 de indicatoare de strazi rescrise in doua limbi …plus vreo 40-50 de traducatori autorizati, plus toate documentele primariei, cam 2 camioane, să fie traduse si publicate in doua limbi!!
Tot in doua limbi se traduce… plus tot ce se emite vocal,..

În toata tzara, la prima strigare  ar urma sa fie maghiarizate orasele:
Arad,Timisoara ,Cluj,Oradea,Baia Mare, Sibiu, Sighisoara, Reghin, Turda, Zalau Lapus etc,etc…

Potrivit parlamentarului de Braşov, în acest judeţ, scăderea pragului ponderii populaţiei minoritare de la 20 la 10% ar fi de ajuns… doar 15%! 
Sacele, Fagaras, Rupea, Hălchiu, Crizbav, Teliu şi Budila – printre cele în care comunitatea maghiară poate să-şi utilizeze limba maternă în administraţie, inclusiv inscripţii bilingve… si posturi pe masura! 
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a criticat iar  în plenul Camerei Deputaților votul prin care au fost respinse modificările la Legea 215/2001 care se referă la folosirea limbii materne în instituţiile publice în localităţile în care minorităţile reprezintă… doar 10% din populaţie!
Deak Andrei

COMENTARII

  1. Buna ziua: Domnul & Doamna
    Am pus la dispozitie un împrumut de la 1000 la 2000. 000 €
    conditii foarte simplu. De asemenea, face investitii si împrumuturi
    între special de felul.Email: danielagrosu1976@gmail.com ;Whastaspp :+40743964783

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.