Cum se aranjeaza o cursa electorala ilegala in judet

Cum se aranjeaza o cursa electorala ilegala in judet

0 58

Turismul electoral este sperietoarea autoritatilor locale la scrutinul din 22 noiembrie. Doar aluziile la posibilele deplasari cu autocarele pe care PD-L le-ar fi pregatit pentru duminica de 22 noiembrie in intreg judetul l-au costat pe Dan Nica postul de ministru de Interne si au dus la retragerea PSD de la guvernare. Partidele politice se suspecteaza reciproc de transportul votantilor cu autobuzele in duminica alegerilor prezidentiale. Politia Brasov a anuntat ca va instala 32 de filtre in tot judetul pentru a depista vehiculele implicate in aceste actiuni. S-ar spune ca niciun transportator n-ar indrazni sa-si riste libertatea pentru a face astfel de curse. Asta pana cand jurnalistii unei televiziuni locale s-au dus sa discute cu soferii de microbuze in autogarile brasovene. Aici, pe teren, situatia este oarecum diferita de aparenta oficiala.
Reporterul cu pricina, inregistrat de la distanta de colegul sau cameraman cocotat in turla bisericii din Bartolomeu, i-a tras de limba pe soferii de microbuze, pretinzand ca este reprezentantul unui partid care vrea sa inchirieze doua-trei autobuze pentru curse electorale in judet, chiar in ziua alegerilor. Desi i-a momit cu conducatorii auto cu sume frumusele, a fost refuzat de mai toti cei cu care a discutat: de cand Politia a anuntat pe toate canalele ca va instala filtre drastice in intreg judetul pe 22 noiembrie, soferilor nu le mai da mana sa riste amenzi consistente, pierderea masinii sau chiar puscaria pentru o cursa electorala.
Dupa ce a fost trimis ferm la plimbare de cei cu care a vorbit, reporterul nostru a dat in cele din urma de insi dispusi sa faca orice fel de cursa in ziua alegerilor. Privatii care ii concureaza ilegal pe patronii de firme de transport la vedere nu se sinchisesc de amenintarile politistilor si de prevederile legii. Asa ca jurnalistul a fost asigurat ca, pentru 5.000 de lei, are la dispozitie chiar doua microbuze in care ar putea calatori prin Tara Fagarasului 60 de insi susceptibili sa voteze pe listele speciale din sectiile de votare de la tara, unde se presupune ca membrii comisiilor sunt mai putin vigilenti. „Mergem unde vrea muschii tai” zicea soferul inregistrat cu camera ascunsa, „da’ iti dai seama ca trebuie sa trecem prin satele alea in care militienii isi baga nasul unde nu le fierbe oala”, continua acelasi sofer, ca sa justifice pretul de 5.000 de lei pentru cursele electorale de care n-au vrut sa auda colegii de breasla de la firme de transport la vedere.
Inainte de a bate palma, soferul a plusat si i-a oferit reporterului un discount de 10% pentru al treilea microbuz. Un material de studiat de catre politistii care vor iesi pe strazile di judet duminica, 22 noiembrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.