Cum sa ne trezim din petreceri

Cum sa ne trezim din petreceri

0 105


Specialistii ne-au sfatuit din timp sa avem grija ce mancam, cat mancam si cum mancam. Adresandu-se tuturor, dar mai ales celor care se stiu cu ceva boli cronice in spinare, medicii au avertizat asupra consumului exagerat, in generl, si in special asupra unor mancaruri grele, predominant grase, ca si asupra exagerarii consumului de alcool.Caci romanul, cand se pune pe petrecere, isi zice: ma, odata-i cutare sau cutare sarbatoare, ca dupa aia iar tragem targa pe uscat, asa ca macar acum sa ma simt bine.


Aceasta conceptie este total gresita, mai ales cand stim ca romanul, daca nu are, inventeaza un motiv de prtrecere.


Dar chiar si daca trage in rest targa pe uscat, tocmai de aceea nu trebuie, de diferitele sarbatori, sa se indoape in nestire, pentru ca organismul nu mai este obisnuit cu asemenea cantitati si calitati.


Daca totusi s-a facut abuzul si intervine acea suparatore stare de preaplin, este bines a se bea pe indelete un pahar de vin rosu sis a se manance mancaruri usoare si cat mai amare, aceasta pentru a activa cat mai mult bila.


Se recomanda si bicarbonatul sau carbunele, toate acestea intr-un tratament la domiciliu.


Daca insa starea de jena nu dispare dupa doua-trei zile, este neaparat indicat un consult de specialitate, mai ales in cazul celor ce se stiu cu probleme cardiace sau sufera de diabet.


In ceea ce privesc predictiile pentru anul tocmai inceput, acestea ne vorbesc de un numar mai mare de imbolnaviri de cancer si de probleme cardiovasculare


Ca pozitiv poate fi privit faptul ca nasterile vor fi mai multe dacat in ultimii ani.


?


Dan Bota??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.