Cum sa ne pazim de canicula

Cum sa ne pazim de canicula

0 60

Ministerul Sanatatii recomanda in aceste zile toride de vara evitarea expunerii la soare si folosirea de mijloace de protectie, cum ar fi palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise. De asemenea, este esential ca in aceste zile in care temperaturile sunt foarte ridicate sa crestem consumul de lichide la 2 – 4 litri pe zi si sa avem o alimentatie saraca in grasimi. Acestea sunt principalele masuri ce trebuie luate pentru evitarea efectelor nefavorabile ale temperaturilor deosebit de ridicate.


?


Fara cafea si bauturi alcoolice


In aceasta perioada este recomandat sa evitam excesul de cafea si consumul de bauturi alcoolice, o solutie fiind dusurile frecvente cu apa la temperatura moderata. Ministerul Sanatatii a prevazut si modificarea programului de lucru, de catre angajatori, in conditiile impuse de temperaturile ridicate si distribuirea catre angajati a unor cantitati suficiente de apa minerala.


?


Recomandari pentru copii si batrani


O atentie deosebita trebuie acordata copiilor. Cei mici nu trebuie lasati in interiorul autovehiculelor parcate la soare. Persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, vor evita deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii acestora in conditii de temperaturi ridicate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.