Cum sa fie motiunea? Mai in sange?

Cum sa fie motiunea? Mai in sange?

0 229

Unii il trimit la psiholog. Altii incearca sa-l faca purtatorul unui mesaj national de disperare in fata masurilor imbecile ale guvernantilor. Sunt si din cei care ii reduc gestul la o problema personala, refuzandu-i inceputul de aura de erou pe care i-o confectioneaza deja ceilalti. S-ar putea ca spitalizarea lui Adrian Sobaru sa dureze mai putin decat lamurirea politica a gestului sau extrem. Se va flecari inca mult pe seama motivatiilor si consecintelor sale, fara ca resorturile profunde ale saltului in gol sa se lamureasca prea curand. Un lucru este insa cert: fapta tatalui Adrian Sobaru a restabilit ordinea in ierarhia personajelor de la varful piramidei politice din Romanika. Sceneta cu onorul militar de 1 Decembrie dat, in lipsa lui Basescu, premierului Boc si nu presedintelui Senatului Geoana, tulburase putin ordinea fireasca, dupa ce Emil, asa pipernicit si invizibil, i-a luat fata lui Mircea. Tragedia de ieri a repus oarecum lucrurile la loc. Daca Boc, setat deja pe discursul gaunos pe care-l debiteaza cu orice ocazie, n-a fost in stare sa mai ingaime nimic, Geoana a bajbait putin dar tot a reusit sa indemne lumea sa sune la 112. Poate detaliul tine de protocolul sedintelor de plen, poate ca e treaba lui Geoana sa gestioneze si tentativele de suicid in direct in timpul lucrarilor, dar mi se pare relevant ca Boc nu s-a putut reconecta la realitatea in care oamenii cad in gol daca le tragi de sub picioare pamantul cu deciziile cretine si inumane pe care le ia Guvernul pe banda.
Un material suculent de analiza vor fi, intre Craciun si Anul Nou, reactiile parlamentarilor imediat dupa prabusirea lui Sobaru. Am vazut insi panicati pe buna dreptate, cu voci taiate si lacrimi in ochi, dar camera a surprins si indivizi retrasi la bancile lor, cu mainile in buzunar, afectati de ceva intre confuzie si plictis dupa incidentul care le-a stricat tipicul sedintei.
S-a schimbat ceva fundamental in viata tihnita a Parlamentului dupa cazul Sobaru. Alesii care, in timpul sedintelor, se uita la filmulete porno, dezleaga cuvinte incrucisate, numara bani sau pur si simplu dorm, se vor muta cu doua-trei randuri de banci mai in fata, de teama sa nu le cada in cap vreun disperat de la balcon. Iar pedelistii vor putea consemna in cartea de onoare a guvernarii ca la ultima motiune de cenzura s-au aparat cu sange de nenorocitii din opozitie care vor sa-i dea jos de la putere.
A, si e posibil ca femeile de serviciu de la Parlament sa ceara spor de munca degradanta si bani in plus sa scoata petele de sange din mocheta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.