Cum sa aveti un Craciun ECO (II)

Cum sa aveti un Craciun ECO (II)

0 89

ECO este cuvantul care se pare ca este cel mai des folosit in ultima perioada. Pentru cei care sunt constienti ca doar fiind “ECO” putem sa ajutam restul lumii, va prezentam in continuare cateva sfaturi pentru a avea un Craciun ECO.
CUM INGRIJESTI BRADUL:
Daca este taiat:
Incearca sa pui bradul in apa. In felul acesta ii vei menþine culoarea vie. Introdu tulpina intr-un vas cu apa pe care o lasi apoi sa inghete. Cand aduci bradul in casa, lasa gheata sa se topeasca si pune vasul cu apa sub suportul in care ai asezat bradul, astfel incat tulpina sa ramana sub apa. Daca vei taia o bucata de aprox 10 cm grosime din tulpina, pentru ca bradul sa aiba canale proaspete pentru tragerea apei, tine minte ca taietura sa fie facuta perpendicular. Taierile in forma de V sunt nerecomandate intrucat nu se va trage destula apa. In caz ca nu stiai, majoritatea brazilor se hranesc chiar si la 6-8 ore dupa ce au fost taiati. Din acest motiv este important ca apa sa fi fost pusa la radacina bradului la cat mai scurt timp posibil dupa taiere. Fereste bradul de caldura, pentru a evita uscarea prematura (bradul devine neatractiv, se pleosteste iar acele cad) Daca poti, incearca sa lasi o temperatura mai scazuta in camera in care l-ai amplasat.
Daca este in container:
Pentru a te asigura ca bradul nu moare de Sarbatori, lasa bradul afara pana in ajunul Craciunului (sau intr-un loc racoros, daca nu ai gradina). Atunci cand il aduci in casa, amplaseaza-l intr-un loc racoros, sau redu temperatura camerei in care il vei tine. In acest fel te asiguri ca bradul tau nu moare pe perioada in care il tii in casa. Foarte important, uda-l in fiecare zi. In prima saptamana el va consuma aproximativ un sfert de litru de apa, zilnic.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.