Cum sa aveti un Craciun ECO (I)

Cum sa aveti un Craciun ECO (I)

0 98

ECO este cuvantul care se pare ca este cel mai des folosit in ultima perioada. Pentru cei care sunt constienti ca doar fiind “ECO” putem sa ajutam restul lumii, va prezentam in continuare cateva sfaturi pentru a avea un Craciun ECO.
DE UNDE ITI POTI LUA BRADUL DE CRACIUN:
1. Fara radacina:
Majoritatea pomilor de Craciun vor fi scosi din pepiniere silvice ale Romsilva si din regenerarile naturale cu densitate excesiva. Pentru un brad obisnuit preturile vor fi cuprinse intre 13 si 30 de lei, molizii vor avea tarife chiar de pana la 20 de lei.Brazii fara radacina vor putea fi gasiti si in orice piata, insa in general acestia sunt ilegal taiati. Din acest motiv, puteti avea grija de unde cumparati bradul, locuri care prezinta eticheta pentru fiecare brad taiat (semn ca bradul a fost luat din pepiniere special amenajate pentru acest sezon si nu taiat din paduri).
2. In container:
In primul rand, acesti brazi pot fi achizitionati de la ONG-uri care incurajeaza protectia mediului. Copacul de Hartie sau Terra Ecologica sunt doua ONG-uri care furnizeaza braduti in container, urmand ca dupa sarbatori sa organizeze si plantari cu toti cei care au achizitionat bradut de la acestia. De asemenea, brazi in container se pot gasi si in magazine de specialitate (BRICOSTORE, HORNBACH, METRO, PRAKTIKER) sau chiar online, dand search dupa cuvintele „brazi craciun” sau „brazi in ghiveci”. Puteti gasi multe website-uri care au o astfel de oferta. Preturile variaza in functie de marimea bradului (0,25 m – 1,80 m), in functie de specia bradului si de anvergura si desimea ramurilor. Astfel, acestea pot varia de la 210 RON pana la 599 RON.
3. Brazi artificiali:
Desi NU sustinem aceasta varianta intrucat ea inseamna producerea unor materiale plastice deloc biodegradabile, ea totusi exista si vi-o prezentam. Acest tip de brad poate fi achizitionat din hypermarketuri (BRICOSTORE, CARREFOUR, CORA, SELGROS, AUCHAN, METRO, PRAKTIKER) sau chiar achizitionat online. Mai mult, exista si posibilitatea inchirierii acestui brad artificial de Craciun. Aceasta este poate mai putin daunatoare decat achizitionarea, intrucat returnarea dupa sarbatori nu incurajeaza o productia mare de brazi din plastic. Insa, sfatul nostru este sa alegeti naturalul!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.