Cum putem scapa de alergiile la polen?

Cum putem scapa de alergiile la polen?

0 192

Specialistii ofera cateva sfaturi pentru persoanele care sunt alergice la polen, praf sau acarieni. Alergiile la polen pot fi evitate prin reducerea expunerii la polenuri. Este foarte important sa se evite activitatile exterioare, in aer liber, cand concentratia polenurilor este mare (in special in zilele calduroase si uscate), fiind de preferat sa se execute activitatile in exterior in zilele umede, innorate sau ploioase. O alta masura care trebuie avuta in vedere se refera la evitarea pe cat posibil a zonelor cu concentratii crescute de polenuri. Nu este recomandat ca persoanele cu astfel de alergii sa faca plimbari, sa alerge, sa mearga pe bicicleta sau la picnicuri in parcuri ori in mediul rural in timpul sezonului polenic.


Pentru persoanele cu astfel de afectiuni este recomandabil sa inchida ferestrele locuintei intre orele 6-16, sa inchida geamurilor autovehiculelor, sa utilizeze instalatiile de aer conditionat si filtrele speciale pentru alergene, in perioada sezonului polenic. Este de preferat purtarea ochelarilor protectori in mediul exterior, spalarea frecventa a fetei cu apa in cursul zilei pentru indepartarea particulelor de polen, precum si uscarea lenjeriei si a hainelor preferabil in uscator, nu in mediul exterior, in timpul sezonului polenic.


In cazul alergiilor la acarienii prezenti in praful din casa este importanta imbracarea completa a saltelei de dormit, a pernelor, a plapumilor, a cuverturilor si a paturilor cu huse impermeabile la alergene. O alta recomandare are in vedere spalarea saptamanala a intregii lenjerii de pat cu apa la temperatura de 55- 60 de grade Celsius, reducerea umiditatii relative din interior sub 50%, aerisirea zilnica a camerei in functie de anotimp. Alte masuri vizeaza aspirarea saptamanala a spatiului de locuit cu aspirator cu saci de praf cu filtru dublu, indepartarea obiectelor care retin preful – cum ar fi cartile, bibelourile, tablourile, plantele – indepartarea draperiilor, a perdelelor, a jucariilor de plus, spalarea lor cu apa la temperaturi ridicate. Specialistii recomanda utilizarea pernelor, a paturilor si a saltelelor antialergice din material sintetic lavabil.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.