Cum explică ECHINOCȚIUL adepții teoriei Pământului Plat?

Cum explică ECHINOCȚIUL adepții teoriei Pământului Plat?

0 392

Echinocţiul are loc de două ori pe an. Primul este când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, la 21 martie, reprezentând echinocţiul de primăvară în emisfera nordică şi echinocţiul de toamnă în cea sudică.
Cel de-al doilea este când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, la 23 septembrie, reprezentând echinocţiul de primăvară în emisfera sudică şi echinocţiul de toamnă în emisfera nordică.

În schimb, pentru adepții teoriei Pământului plat, comunitatea tot mai vocală în online, care crede că lumea este de fapt plată și există o conspirație globală care ne împiedică să vedem acest lucru, echinocțiul poate fi dificil de explicat. Înțelegerea fenomenului din punctul de vedere al unui om care crede că trăim într-o lume plată presupune renunțarea în primul rând a modelului heliocentric al sistemului solar. Nu veți avea nevoie de acesta

O hartă a Pământului plat plasează Polul Nord în centrul acestuia, iar Antarctica la margini, formând un zid de gheață. Explicația echinocțiului implică un soare mai mic, care se poartă complet diferit față de cel din realitate. Astfel, Soarele înconjoară perfect ecuatorul la echinocțiu.
Diferența este că steaua lor nu este o sferă uriașă și fierbinte de gaze explozive, care se află la 150 de milioane de kilometri distanță de noi, ci doar „un reflector” cu lumină unidirecțională (precum o lanternă) care plutește deasupra noastră la aproximativ 640 și 1.130 de kilometri, asta conform lucrării „Zetetic Astronomy: Earth Not a Globe” din 1881 a lui Samuel Birley Rowbotham.
Același autor mai susține faptul că Soarele are 52 de kilometri în diametru. Totuși, nici măcar toți adepții acestei teorii a Pământului plat nu sunt de acord cu aceste măsurători, cei mai mulți sunt convinși de faptul că Soarele se află la 5.000 de kilometri deasupra Pământului!!!

Indiferent de distanța la care se află Soarele, toți adepții cred că în timpul unui echinocțiu, Soarele pare să se ridice spre est și să se îndrepte spre vest peste tot pe Pământ, cu excepția polilor.
Totuși, pentru ca explicația să fie una plauzibilă pe un Pământ plat, unde unele orașe sunt fizic de multe ori mai departe de soare decât altele, lumina acestuia ar trebui să se aplece la sute de unghiuri diferite simultan. Acesta este singurul mod în care ar putea să pară că lumina vine întotdeauna dinspre est.

Nota
Absurdul în care trăiesc adepții teoriei pământului plat este subliniată și de faptul că la această așa-zisă CONSPIRAȚIE PLANETARĂ, care minte că pământul este rotund, ar participa, în opinia celor care nu au ieșit încă din Evul Mediu Întunecat, toți astronomii, piloții, și în general oamenii de știință din toate țările, împreună cu toate guvernele planetei!

sursa:https://www.livescience.com/63648-flat-earth-explanation-for-the-equinox.html
traducere  și adaptare: Radu Ungureanu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.