Cum ECO-nomisesc elevii

Cum ECO-nomisesc elevii

0 108

Programul educational „Eco-nomiseste!Energia conteaza.” va fi lansat de Junior Achievement Romania in parteneriat cu ista Romania.
Proiectul isi propune sa aduca in atentia elevilor de liceu problema folosirii eficiente a resurselor energetice. Campania se desfasoara deja la nivel national, fiind inceputa de la 16 decembrie 2010 si implica 2500 de elevi din peste 30 de licee, intr-un efort comun de a eficientiza modul in care consumam resursele, atat acasa, cat si la scoala.
Programul „Eco-nomiseste! Energia conteaza” isi propune sa dezvolte in randul tinerilor abilitatile, cunostintele si atitudinile specifice unor viitori consumatori, profesionisti si antreprenori responsabili. Peste 2.500 de elevi si 90 de profesori vor constientiza problemele de sustenabilitate legate de consumul zilnic de resurse energetice si vor intelege cum pot fi folosite tehnologia si gandirea economica pentru solutionarea acestora si pentru a reduce impactul schimbarilor climatice.
Proiectul se bazeaza pe experienta educationala oferita tinerilor prin participarea la activitatile learning by doing ale modulului de economie ecologica Eco-nomia, facilitata la clasa de catre profesori JA Romania si consultanti voluntari ista, dar si prin organizarea competitiei Eco-nomiseste!, in cadrul careia elevii, cu ajutorul consultantilor voluntari ista Romania, vor propune solutii de eficientizare a consumului de resurse energetice din scoala lor.
Echipa castigatoare a etapei nationale va beneficia de o bursa Junior Achievers de participare la scoala de vara Economics for Leaders 2011, iar primii clasati vor primi din partea ista echipamente ce ii pot ajuta in eficientizarea consumului de resurse si scaderea costurilor de intretinere ale familiei.

Sursa: calificativ.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.