Cum au generat slugile udemeriste deteriorarea ARCULUI de TRIUMF, monument istoric emblemă!!

Cum au generat slugile udemeriste deteriorarea ARCULUI de TRIUMF, monument istoric emblemă!!

Numai câteva ceasuri a durat ca muncitorii să acopere cu ciment un basorelief de pe Arcul de Triumf din București. Valoroasa inscripție marca o importantă victorie a Armatei Române din anul 1919. Este vorba despre basorelieful „Budapesta‟ care le făcea cinste ostașilor Armatei Române. Această inscripție se afla alături de numele altor localități cucerite si eliberate de sub horthysti de catre soldații români, pe arcada interioară a emblematicului monument. Dintre toate, numai placa inscripționată cu numele capitalei ungare a fost acoperită cu ciment, ștergându-se astfel o filă de istorie. Acest lucru s-a întâmplat pe blat, prin anul 2008, când Primăria Capitalei, în subordinea căreia se află Arcul de Triumf, s-a apucat să restaureze monumentul istoric pe furiș.
Restaurarea  a fost un pretext; praf în ochi! Recondiționarea acestei parti a Monumentului a fost, de fapt, doar praf în ochi. Muncitorii nu au făcut decât să …execut ordinul de acopere cu ciment basorelieful „Budapesta‟. Neculai Moghior, fostul șef al Fototecii Muzeului Militar Național, citat de ZIUA news, susține că inscripția de pe monumentul-simbol ar trebui readusă la viață și că vinovați pentru că basorelieful nu este reabilitatc7m a fost , sunt maghiarii. ”UDMR-ul a fost la guvernare n colaborare cu PD-PNL și nu avea niciun interes să dispună o  măsură care nu convine ungurilor‟, a lămurit Moghior.

Numele „Budapesta‟ era inscripționat pe ultimul dintre cele 12 basoreliefuri cu o toponime care aminteste de victoriile Armatei Române. Acesta a fost șters de pe fațada Arcului de Triumf, însă nu se cunoaște o dată certă la care placa a fost acoperită cu ciment. Nici până în prezent, autoritățile nu s-au ocupat de reabilitarea basoreliefului atât de important pentru istoria românilor Iar Dna primar general se cearta cu propriul partid,.
Basorelieful „Budapesta‟ marca ocuparea capitalei ungare, în 1919, de către trupele române. Actualul monument a fost inaugurat în 1936, când autoritățile au considerat căînfrângerea armatelor comuniste ale lui Bela Kuhn din 1919 reprezintă un moment crucial în istoria noastră si cea europeana, demn de a fi consemnat si pe construcția emblematică din Capitală.Plăcuța comemorativă de pe Arcul de Triumf a avut un destin tumultuos,  același basorelief „Budapesta‟ fiind  zidit la ordinul lui Janos Fazakas  în primii ani de comunism românesc , reabilitat în 1953, anul morții lui Stalin si din nou acoperit cu ciment prin 2008, de catre un urmas al lui Janos Fazakas…

Culmea povestea se repetă și la Cluj-Napoca! Din nefericire, cazul nu este unul singular. Aceeași „poveste” s-a întâmplat la Cluj-Napoca, când udemeristii au cerut îndepărtarea unui text comemorativ de pe statuia lui Baba Novac. În martie 2012  PPMT a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD),condus tot de un maghiar , în legătură cu niște rânduri inscripționate pe statuia lui Baba Novac.PPMT a solicitat îndepărtarea textului istoric, motivând că are „un mesaj ofensator la adresa maghiarilor‟, scrie napocanews.ro.
Mesajul de pe statuie suna în felul următor:„Baba Novac, căpitan al lui Mihai Viteazul, ucis în chinuri groaznice de către unguri în data de 5 februarie 1601‟. Textul a fost inscripționat pe statuia amplasată lângă Turnul Croitorilor în septembrie 1998. După ce, la 12 decembrie 2004, Traian Băsescu –sprijinit direct de UDMR! – a fost ales președinte al României, în funcția de primar al Capitalei a fost desemnat, ca interimar, viceprimarul Răzvan Murgeanu.

Perioada petrecută de Traian Băsescu la Primăria Capitalei a fost marcată de mari tensiuni,fiind nevoie de interventia directa a presedintelui Iliescu,consilierii PSD vrand sa-l arunce pe scari,afara din biroul sau…
În tot acest timp, disputele lui cu membrii CGMB au fost permanente. Din această perspectivă, Traian Băsescu – la bratz cu UDMR – declara că Legea administrației publice locale ar trebui modificată în așa fel încât primarului să-i fie asigurată prin Lege(!!) o majoritate de 51 la sută în consiliul local…
Viceprimarul Răzvan Murgeanu,dupa plecarea lui Basescu  a fost desemnat pentru preluarea atribuțiilor de primar general, din partea Alianței PNL-PD -UDMR. Au urmat apoi  alegeri locale si Primar general a iesit pana in 2009  Adriean Vieanu (aprilie 2005-2009) Acum este clar ca, prin mijlocirea,sau cu aprobarea lor… tacita  a fost inlaturata iscriptia care nu era pe placul UDMR!!
Intrebarea de acum este cat poate fi …influentzata o 
Decizie de REPARARE a ABUZULUI comis, la atacul fățis al UDMR care nu scapa nici un prilej sa denigreze Romania.(NewsBrasov)

 

COMENTARII

  1. JIDANII, BOZGORII, FASCISTII impreuna cu restul minoritatilor nationale conduc poporul roman spre abator. Tigani sant exclusi din acesta crima organizata fiindca majoritatea sant anlfabeti si profesorii ii dau afara din clasa pe cei care vin la scoala.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.