Cum arunci Romanika la cos la 3 din 3

Cum arunci Romanika la cos la 3 din 3

0 596

Daca tot i se deschisese gustul mortuar, cioclul Ponta s-a gandit sa mai invoce spiritul unui raposat la benchetuiala de la Parlament. Cu vraji si descantece decupate din sloganurile de trista amintire, Victor a readus in cugetele participantilor amintirea defunctului USL, pe care pontacul il tot spala si raspala in urma cu ceva vreme, cu speranta ca il va aduce iar in simtiri.

Mare prieten cu popimea din Romanika, Victor Ponta isi permite diverse artificii la cutumele crestine. Parastasul, bunaoara, merge celebrat si la 3 ani de la decesul raposatului. Asa ca premierul cu iz de cioclu a intrunit Parlamentul sa marcheze momentul in care, in 27 aprilie 2012, a rasturnat Guvernul Ungureanu si si-a instalat turul lat in Palatul Victoria. Si-a adus haitele de aplaudaci si a proiectat pe ecran filmuletele cu care a instigat ani de zile populatia impotriva guvernarilor basiste.
S-a simtit in montajul realizat in Parlament ceva din fiorul dictatorial care a strabatut si petrecerea de ziua lui Ponta din 2014, cand a serbat in stilul marilor lideri comunisti, cu ecrane imense, invadate de rosu, si o arena de nemancati pesedisti, veniti sa ovationeze si sa se indoape.
Daca tot i se deschisese gustul mortuar, cioclul Ponta s-a gandit sa mai invoce spiritul unui raposat la benchetuiala de la Parlament. Cu vraji si descantece decupate din sloganurile de trista amintire, Victor a readus in cugetele participantilor amintirea defunctului USL, pe care pontacul il tot spala si raspala in urma cu ceva vreme, cu speranta ca il va aduce iar in simtiri. Doar ca de la parastas a lipsit Crin. O floare cadaverica, totusi.
Se pare, insa, ca fostul lider liberal, retras din scarba din concubinajul nociv cu Ponta, nu impartaseste exaltarile funebre ale fostului partener de useleala si a preferat sa nu onoreze invitatia.ponta baschet2

Chiar si prin fumul de tamaie si lumanare, s-a vazut ca Ponta s-a grabit sa celebreze, asa cum s-a napustit cu capul in usa Cotrocenilor fara sa verifice daca nu cumva e-nchisa. Cred ca l-a umplut si pe el de frustrare ca n-a putut sa raporteze in fata ciracilor „Udrea si Basescu la puscarie” si a trebuit sa recite cu un zambet parsiv si ciuntit doar obiectiv „partial realizat”.
Ce l-o fi impiedicat pe Ponta sa astepte pana la arestarea lui Basescu? Se teme ca nu va mai fi premier cand il va salta DNA-ul pe matelot? Sau stie ceva despre dosarele lui Basescu? Oricum ar fi, baietii astia doi sunt facuti sa-si impleticeasca drumurile si sa tot coabiteze. In uralele salii, Ponta a rememorat scena din urma cu fix trei ani, cand se pregatea sa joace baschet, multumit dupa o alta zi de sapat la temelia basismului in Romanika. L-a retinut un telefon de la Cotroceni, unde il invita Basescu sa preia guvernarea, moment funest pe care fostul prezident trebuie ca-l regreta in fiecare zi.
O fi carotat Ponta basismul, dar si Basescu a intrerupt ca prostu un mare meci de baschet. Daca-l lasa atunci sa mearga la sala, nu mai arunca zi pontacul tara la cos in fiecare zi.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.