CUM A CONTRIBUIT BASESCU LA OBTINEREA PREMIULUI NOBEL….

CUM A CONTRIBUIT BASESCU LA OBTINEREA PREMIULUI NOBEL….

0 206
Ziarul se numeste The Wall Street Jurnal, nu este nici cel mai mare, dar nici cel mai mic de pe Coasta de Est a SUA! Editia on line, la rubrica Agenda, mai are… insa pe-acolo cate unul platit probabil tot de catre ''cineva" de la Bucuresti. De cine, nu stiu, dar trebuie sa nu fie sanatos la minte sa afirme public urmatoarele: " IntervenÈ›ia energică a Comisiei Europene în procesul democratic de suspendare în vederea demiterii preÈ™edintelui României, Traian Băsescu, este văzută ca o puternică justificare a acordării Premiului Nobel pentru Pace în anul 2012, Uniunii Europene."
Autorul acestei enormitati, se numeste Simon Nixon. Individul n-are nicio legatura cu familia fostului presedinte Nixon,fiind un jurnalist efectiv modest, un lingau ce scrie la comanda.
Problema este, repet, la comanda cui? Caci asemenea alegatii prea seamana cu delatiunile debitate de Monica Macovei, chiar in sediul Parlamentului European! Comunicatul Comitetului Nobel, explicand luarea acestei decizii,este insa extrem de lapidar, precizand doar ca acest Premiu a fost acordat catre U.E. Aceasta  „Pentru peste È™ase decenii de contribuÈ›ii la avansul păcii È™i reconcilierii, democraÈ›iei È™i drepturilor omului în Europa”.
Da, asa mai merge … Ar fi cat de cat logic, desi multe personalitati de prestigiu, nu doar din Europa, au ajuns sa fie deranjate fatis de "maxima politizare'' a acestei nobile actiuni pentru pace!
Cu atat mai mult surprinde ca orice neica nimeni sa scrie intr-un ziar, altfel de prestigiu, ca "premiul este cu atat mai meritat pentru ca UE a jucat un rol robust în decursul acestui an, apărând instituÈ›iile democratice de guvernele autoritariste în Ungaria È™i România”. O asemenea prostire pe fata a opiniei publice, pare neverosimila in secolul XXI, la …multi ani de la caderea comunismului. Stirea a fost publicata acolo intr-un subsol oarecare, pentru a fi reluata pe prima pagina in Romania! Ne aflam in plin absurd, in care este adus drept argument, pentru justificarea unui premiu(!?) un articolas pe care ai jura ca a fost redactat la Bucuresti … 
 
d.d.rujan
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.