Cum a ajuns un fiu de tzigan eroul unui scandal urias in...

Cum a ajuns un fiu de tzigan eroul unui scandal urias in Ungaria pentru ca s-a nascut primul in 2015!

0 615

Un bebelus ai carui parinti sunt de etnie roma a devenit centrul unei dezbateri nationale privind rasismul in Ungaria Acesta a fost  primul copil nascut in Noul An 2015 in aceasta tara, relateaza BBC. Pe nazdravan parintii l-au botezat… RIKARDO, nume de…rezonanta intre tzigani ! Rikardo Racz s-a nascut la un minut dupa miezul noptii A shocat pe unii faptul ca  primul bebelus nascut in Ungaria in 2015, a fost tzigan ! Presa de la Budapesta a relatat pe larg despre nasterea lui si a prezentat o fotografie cu parintii sai, Peter si Sylvia, care il tineau in brate pe Rikardo… dar a evitat sa spuna ca e tzigan.

Dumnezeu s-o fi gandit sa nu crape Vona Gabor, presedintele Jobbyk, de ciuda… Poate de aceea n-a zis nici pis… Simtindu-se cu musca pe caciula (!!), a intrat in scena vicepresedintele partidului de extrema dreapta, Jobbik, Elod Novak. Acesta a preluat fotografia din presa, pe care a postat-o pe Facebook alaturi de una care il infatiseaza pe el alaturi de sotia lui si cei trei copii ai lor. La mentionat ca Rikardo este cel de-al treilea copil al unei femei rome in varsta de 23 de ani…dar la fiecare tzigan ar trebui sa se nasca  si un ungur, macar!
Numarul ungurilor nu numai ca scade in mod dezastruos, dar in curand vom deveni o minoritate in propria noastra tara”
, a scris „patriotul” Novak  pe Facebook, care s-a dat pe sine exemplu de patriot maghiar! Acest comentariu a provocat o avalansa de reactii, atat aprobari cat si critici… pollitical correct. Se inmultesc ca sobolanii, ca parazitii, a fost comentariul tipic al celor care sustin Jobbik. Rikardo RaczCa sa diminueze impactul „public”, se sustine ca  Peter si Sylvia ar fi… singura familie roma din oraselul Mako si nu s-au confruntat pana in prezent cu ostilitate sau rasism. Peter tocmai si-a luat permisul pentru conducerea unui tractor, iar cele doua fiice ale cuplului sunt inca la gradinita.
Vreau o viata de familie linistita, fara atentia presei, explica el. Vreau mancare calda cand ajung acasa de la munca si vreau ca familia sa fie in jurul meu„, adauga tanarul.
Oamenii nu ar trebui stigmatizati din momentul nasterii, adauga sotia lui, Sylvia. „Cand fiul meu va avea 18 ani, va putea decide singur daca se va identifica drept rom sau ungur. Nu este vina lui ca a venit pe lume la cateva momente dupa miezul noptii. Poate ca era rasism in Ungaria si inainte, dar noi nu l-am simtit”.
Tot ce ne diferentiaza este culoarea pielii”, afirma Peter.Avem aceeasi inima, acelasi sange si acelasi suflet. Sper ca Rikardo va merge la scoala si va invata o meserie ca orice alt copil”, a continuat el. Vicele „patriot” Jobbyk , Elod Novak a refuzat sa isi ceara scuze pentru comentariile sale si chiar a sugerat ca…tziganul Peter este cel care ar trebui sa isi ceara scuze in fata lui (!!).

Presa budapestana si site-urile de extrema dreapta sunt insa plina de acuzatii privind „explozia” natalitatii in randul romilor, despre care se sustine ca este – si este de departe! – cea mai „dificila” problema a Ungariei! Intr-adevar,numarul populatiei tziganesti, cea mai numeroasa etnie din Ungaria (oficial, aproape o jumatate de milion, dar neoficial, peste 800.000 de persoane!)

La o populatie a Ungariei, sub 10 milioane de suflete ,inseamna ,oficial cam dublu de cat inseamna acelasi procent in Romania ! Aparitia si explozia electorala a partidului Jobbyk s-a bazat mult tocmai pe actiunile de „curatire” a localitatilor rurale sau a oraselor mici, de nuclele etnice roma, care s-au dus unde au vazut cu ochii, inclusiv in… Transilvania.

Asa s-au explicat si incercarile repetate de a fortza in Ardeal aparitia detasamentelor paramilitare Jobbyk, sau „Cele 64 de comitate”, cu o ideologie revizionist-sovina si iredentista clara, fatzisa !! (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.