Cum a ajuns Sabin Gherman ceea ce nu e …

Cum a ajuns Sabin Gherman ceea ce nu e …

2 1391

Un personaj ridicul, care pare tot mai serios afectat de complexul nebăgării în seamă a declarat odată, la Cluj, că s-a săturat de romania.Scrisa asa,cu litera mica… S-au găsit şi vreo cîţiva cetăţeni care să spună că ăsta e un punct de vedere interesant şi ne-am trezit cu cazul Gherman.
Dacă profesioniştii patriotismului şi politicienii în criză de discurs l-ar fi ignorat pe ACEST Gherman,( dar se poate aşa ceva?), cazul se dezumfla de la sine. Unii ,atunci, au ajuns chiar la concluzia că patria era în primejdie…Exact ce-si dorea ipochimenul
Conform unei logici de regăţean, am crezut şi cred că patria e în primejdie atunci cînd ne putem închipui că persoane ca dl Gherman o pot pune în primejdie. Într-un tren chiar si hurducat cum e România, nu poţi trage semnalul de alarmă pentru că într-un compartiment cîţiva cetăţeni au idei excentrice, Iar cand cel mai cu moţ dintre ei iese pe culoar şi povesteşte ce ticalosi sunt sudistii si cum l-au lasat pe el  – un reprezentant al Scolii Ardelene – chiar repetent la o facultate de „romana” din Craiova.
Obiceiul de a opri România în plin cîmp, fiindcă în tren se află pasageri suspecţ…de prosti, e mai grav în consecinţe decît ce spune pe un culoar de tren care-l ducea in dragul sau Ardeal, invadat de spargatori de seminte.
Dl Sabin Gherman, despre care lumea începuse să uite, a anunţat că vrea să ajunga din nou primar al Sabin Gherman HTClujului. Patrioţii resuscitati de bomba (reala!) secuiasca   s-au şi repezit la semnalul de alarmă, deşi România merge oricum cu frînele trase de autocrati. Să ne oprim, să examinăm, nu care cumva să ne vedem deraiaţi din drum!
Unde să mai deraiem cînd trenul nici nu apucă bine să se mişte, că îl opreşte chiar cate un ardelean din tot mai prafuitul Cluj . Nu e mai grav că pe roţile reformei în România au crescut plase de păianjen, decît ce viseaza alde Sabin Gherman? Mai de mult, acest Gherman se recomanda poet, dar de cînd s-a văzut în centrul atenţiei impins de cercurile maghiare, a devenit doar Sabin Gherman.Adica un oarecare…
Am mari îndoieli că Sabin Gherman, chiar dacă îşi va duce campania şi prin cimitire, după metoda ştiută,   morţii reînvie atunci cînd e nevoie de ei.
Totul e să ştim să-i căutăm.Probabil acum este iar nevoie de el !… Să fim serioşi! În democraţia autohtonă, Sabini din astia… ca acest lataru Gherman vor tot apărea, lăsîndu-se răpiţi de o idee sau alta. Important e să nu li se acorde cat de cat o atenţie. Altfel, la noi vor ajunge ca la Cluj: cu sprijin maghiar să se simtă „chemati” sa joace un rol pentru care nu-i ţin macar curelele…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.