Unul dintre cei mai buni sportivi din culturismul braşovean, Remus Octavian Mihăiţă, s-a stins in sala de forţă, după ce s-a antrenat şi inima i-a cedat. Sala, care aparţine antrenorului Ovidiu Mezdrea, a fost închisă, iar acum se fac cercetări. Este posibil ca una din cauzele decesului să fie folosirea necontrolată a substanţelor dopante, anabolizante, care sunt frecvent utilizate în acest sport. Se pare că, aşa cum ne-am obişnuit, în astfel de săli nu se respectă legea. Din păcate, aşa s-a întâmplat şi în clubul din Bucureşti, unde incendiul de la sfârşitul acestei săptămâni a secerat până acum 29 de vieţi! Aici, la culturism, regulile principale de urmat sunt : existenţa vizelor medicale pentru toţi cei care se antrenează şi prezenţa obligatorie a unui cadru medical autorizat, care să acorde primul ajutor, în caz de nevoie. Ori, aceste lucruri nu au fost respectate şi nu ştim să fie respectate în vreuna din locaţiile, unde oamenii ,,trag de fiare”! Cazul culturistului decedat în sala de forţă ne aduce aminte şi de Gabriel Codabiţă, care şi-a revenit miraculos după accidentul din primăvară, însă, apoi, lumea a uitat, a trecut cu vederea şi nimeni nu a luat vreo măsură ca astfel de evenimente să nu se mai producă….

Dorin Duşa

COMENTARII

  1. Cum poti declara asemenea minciuni domnule ? In primul rand sala de sport nu a fost inchisa si nu are nici o legatura cu moartea sportivului. Ai fost tu personal in sala si ai gasit acolo substante dopante ? . Si ce treaba are si clubul din Bucuresti cu moartea sportivului . Am impresia ca esti pe langa domeniu si ai zis ca vrei sa faci si tu un reportaj asa din auzite, sa induci lumea in eroare .. Unde este deontologia profesionala si respectarea adevarului domnule ziarist ? Chiar sunteti ziaristi sau doar niste creatori de scandaluri ascunsi in spatiul virtual ?
    Rusinee !!!

    • majoritatea sportivilor din culturism folosesc substante dopante, domnule…am spus ca este o ipoteza pentru cercetarea cauzelor mortii sportivului…apoi, am spus ca la noi nu se respecta legea si ce dovada mai buna vreti decat clubul din Bucuresti? la multe din salile de forta intra cine vrea, nu se cer, asa cum ar trebui, adeverinte medicale si tot la multe din sali nu exista cadru medical, capabil sa acorde primul ajutor…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.