Culturile de organisme modificate genetiC (OMG) ELIMINATE din Germania !

Culturile de organisme modificate genetiC (OMG) ELIMINATE din Germania !

0 400

Germania a început demersurile destinate interzicerii culturilor de organisme modificate genetic, în conformitate cu noile norme ale Uniunii Europene, potrivit documentelor consultate luni de Reuters.
Ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt, a informat guvernele landurilor germane de intenția sa de a comunica UE că Germania va profita de posibilitatea de a interzice cultivarea OMG-urilor, chiar și în cazul soiurilor aprobate de UE, se arată în scrisoarea Ministerului consultată de Reuters.
În conformitate cu un act normativ adoptat în luna martie a acestui an de Consiliul European, țările membre UE au dreptul de a interzice sau de a aproba culturile de organisme modificate genetic /OMG/ pe teritoriul lor. Anterior, Parlamentul European a aprobat și el compromisul convenit în luna decembrie cu guvernele statelor membre pentru a pune capăt acestui dosar blocat de patru ani.
Potrivit Ministerului german al Agriculturii, statele membre UE trebuie să informeze Comisia până la data de 3 octombrie 2015 dacă optează pentru interzicerea sau aprobarea cultivării de OMG. În scrisoarea sa, oficialul german subliniază că are intenția de a continua politica de interzicere a cultivării organismelor modificate genetic în Germania.seceta porumb1
În plus, Schmidt a cerut autorităților landurilor germane să îi comunice până la data de 11 septembrie dacă regiunile lor vor interzice și ele cultivarea de OMG.
Statele europene au păreri împărțite față de organisme modificate genetic chiar dacă acestea sunt cultivate pe scară largă în America și Asia. În timp ce Marea Britanie este favorabilă, multe alte state membre UE, inclusiv Franța și Germania, se opun.
În ultimii 14 ani, în Uniunea Europeană doar patru OMG-uri au fost autorizate pentru cultură, însă doar unul singur mai este cultivat și în prezent, soiul de porumb MON810, dezvoltat de compania american Monsanto. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.