Culturi afectate de vreme

Culturi afectate de vreme

0 101

Directorii APIA Brasov sustin ca vremea rea din aceasta primavara va afecta culturile din judet, daca vremea nu se va incalzi. In cazul in care tempraturile scazute si ploile vor continua si in perioada urmatoare, extrem de afectate ar fi culturile de sfecla, cartofi si paioase. Nu numai Brasovul este in aceasta situatie, ci chiar intreaga tara. In schimb, indreptarea rapida a vremii ar asigura chiar productii mai mari decat in alti ani.
Brasovul traverseaza una din cele mai reci primaveri din ultimii ani. Vremea rea se poate lasa cu urmari in primul rand asupra agriculturii, domeniu care depinde de temperaturi, ploi si fenomenele naturale. Sfecla, porumbul, cartofii si paioasele sunt in pericol, daca vremea va continua sa fie la fel. Vestea cea mai rea este ca, daca aceste culturi vor fi afectate, preturile produselor agricole o vor lua razna. Producatorii de sfecla din zona Bod ne asigura insa ca, deocamdata, culturile nu sunt compromise si, daca va veni caldura, sunt premise chiar sa se obtina recolte mai bune decat in ultimii ani.
Chiar daca vom avea recolte bogate, preturile produselor agricole ar putea urca din cauza cresterii cu 25-30% a preturilor ingrasamintelor si a celorlalte produse necesare in agricultura.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.