CULTURA GENERALA si NU NUMAI!!

CULTURA GENERALA si NU NUMAI!!

0 97

CULTURA GENERALA si NU NUMAI!!

 

 

 

Există aproximativ 210 țări în lume.

Mai jos sunt 24 lucruri pe care poate nu le știți despre unele dintre aceste țări.

 

24. Cel mai probabil să dispară sub valuri – Maldive

Maldive

Cu toate discuÈ›iile despre încălzirea globală È™i creÈ™terea nivelului mării, locuitorii din Maldive au cele mai multe motive să se teamă. Cu o inălÅ£ime medie de aproximativ 1,8 metri deasupra nivelului mării naÈ›iunea lor este cea mai expusă de pe Pamânt în cazul creÅŸterii nivelului oceanelor.

 

23. PopulaÈ›ia cea mai supraponderală – Nauru

Nauru

Cu peste 95% din populaÈ›ie supraponderali, naÈ›iunea din mica insulă Nauru este, de departe, cea mai grasă de pe Pamant. Epidemia de obezitate sa este atribuită importului de fast-food din Vest, care a coincis cu un standard crescut de viață în secolul 20, datorită exporturilor sale de fosfat.

 

22. Drumuri din corali – Guam

Guam

Deoarece Guam nu are plaje din nisip natural, ci numai corali, insula naÈ›iune face asfalt utilizând un amestec de corali de ulei, refuzând importul de nisip din străinătate.

 

21. 350 de oi pe cap de locuitor – Insulele Falkland (Marea Britanie)

Falkland

Cei aproximativ 3.000 de locuitori din Insulele Falkland cresc 1 milion de oi! Nu e de mirare, pentru că lâna este cel mai important produs de export.

 

20. Cel mai vechi stat suveran – Egipt

Egipt

Acest lucru depinde în mare măsură de definiÈ›ia ta a unui stat suveran, dar în cazul în care acceptaÅ£i

prima apariÅ£ie a suveranităţii, apoi Egipt ar fi prima È›ară din lume pentru că a obÈ›inut-o o dată cu formarea primei dinastii, în 3100 î.Hr..

 

19. Cele mai multe lacuri din lume – Canada

Canada

Cu peste 3 milioane de lacuri (60% din toate lacurile din lume se găsesc în interiorul graniÈ›elor sale.), 9% din teritoriul canadian este de fapt apă dulce

18. Cel mai probabil loc în care nu-Å£i întâlneÅŸti aproapele! – Mongolia

Mongolia

La 4 persoane pe kilometru pătrat Mongolia este È›ara cel mai puÈ›in populată de pe Pamânt.

ComparaÈ›i acest lucru cu Mong Kok, un cartier din Hong Kong, care are cea mai mare densitate a populaÈ›iei în lume: 340.000 de oameni pe kilometru pătrat!

17. Cel mai mare număr de tancuri – Rusia

Rus

Acesta este un titlu de glorie cam ciudat, dar Rusia are, de departe, cele mai multe tancuri din lume (21.000). Din fericire, cele mai multe dintre aceste maÈ™ini sunt vechi (vestigii ale trecutului său). DeÈ™i numeric stau mai prost (16.000), Statele Unite au în inventar modele mult mai avansate.

 

16. Å¢ara fără nici un râu! – Arabia Saudită

Arabia

Sună un pic ciudat, dar aşa este! Pentru o țară la fel de mare ca și Arabia Saudită ar trebui să existe cel puțin un fel de apă curgătoare. Ei bine, nu este! Cele mai multe rezerve de apă proaspătă provin de la centrale de desalinizare sau rezervoare subterane.

 

15. Cea mai tânără populaÈ›ie din lume – Niger

Niger

În general, È›ara cea mai tânără este apreciată prin calcularea procentului de locuitori mai mic de 15 ani.

În prezent, Niger deÈ›ine această distincÈ›ie, cu aproximativ jumătate din populaÈ›ia sa abia alunsă la pubertate (49%).

 

14. Èšara cea mai diversă în lume – India

India

În aproape fiecare domeniu – cultural, economic, climatic, rasial, lingvistic, etnic È™i religios – India este È›ara cea mai diversă din lume.

 

13. Å¢ara aflată cel mai aproape de dispariÈ›ie – Ucraina

Ucraina

Cu o scădere naturală a populaÈ›iei de 0.8% anual, Ucraina îÅŸi va pierde până în 2050 cca. 30% din locuitorii săi.

 

12. Å¢ara cu cei mai mulÅ£i locuitori ai săi care trăiesc în străinătate – Malta

Malta

După vremuri grele dpdv economic, cuplate cu o rată crescută a natalității, Malta are astăzi o bogată experiență în imigrare. Este semnificativ faptul că în prezent există viață malteză mai mult în străinătate decât în ​​țara în sine!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.