Cui ii este frica ?

Cui ii este frica ?

0 211


??????????? Nu sunt un fan al fostului presedinte Iliescu si nici nu-l injur din rarunchi. Stau doar pe margine si ma uit la fotbalul din curtea scolii. Teoretic fotbalul asta se joaca din placere si pentru onoarea de a fi invingator ca sa te dai rotund in fata colegelor.


??????????? Dar fotbalul din curtea politicii romanesti, o scoala a curvelor, numai a onoare nu miroase. Pana si pucioasa pare parfum de crin pe langa duhoarea de acolo. Pentru ca au trecut 17 ani si, in loc sa privim ce avem de facut, scormonim in rahaturile depuse in buda istoriei. Toti politicienii, in functie de culoarea tricourilor, vor sa bata lovituri de perdeapsa cand mingea ajunge, data de un arbitru naiv, in posesia lor. Asa si actualmentele Basescu, ajuns in posesia mingiei gratie unui tricou inviorat cu spray de portocala. Nu ca s-ar chinui el sa bage bombeul. Il are prea patat cu varul marcand linia de aut. Dar s-a imprietenit cu arbitru la un pahar de whisky cu gust de plosnita si vrea sa-l trimita pe antrenorul echipei albastre in tribuna de dupa gratiile terenului.


??????????? Hai sa lasam basmele cu pinguini. Ce putea face Iliescu pentru potolirea debandadei din 1990 ? Balciul numit “Fenomenul Piata Universitatii “ ar fi disparut, in oricare tara occidentala, dupa doua-trei zile de la aparitie cu ajutorul interventiei in forta a politiei si ce organe de reprimare mai au cei de acolo. La noi politia nu se trezise inca din spaima pricinuita de Revolutie, se afla pe jumatate sub pat si-si plangea de mila. Si Iliescu a facut apel la populatie. Au raspuns doar minerii datorita insasi constructiei lor psihice de lucratori in subteran, unde esti constient cand intri,fara insa a sti daca mai iesi.


??????????? Ca au existat si victime ? Asta este ceva normal in atare imprejurari, vezi similitudini cu miscari de strada din Occident, cauzate de probleme cu mult mai neinsemnate decat mascarada din Piata Universitatii. Si zic mascarada pentru ca o id?e poate bine intentionata a fost sterpelita de oportunisti care nu au mai avut loc in barca –amiral si de tot felul de alti Catavenci, fiind transformata, din interes personal, intr-un balci ratat.


??????????? Am auzit ca, datorita fosnetului dosarelor mineriadei, inchise si deschise dupa culoarea tricoului echipei cu mingea, nu mai au somn nici curcile din Congo Belgian, tavalindu-se non-stop de ras. Halal conducatori de tara avem !


?


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.