Cu Vantu si cu Elan(u), Realitatea face planu’!

Cu Vantu si cu Elan(u),
Realitatea face planu’!

0 98

Chiar daca Vantu nu mai sufla in panzele Realitatii TV, nu s-ar putea zice ca postului i s-a taiat din Elan. Schwartzenberg, pe numele sau de familie, a cumparat actiunile postului detinut de SOV, intr-o afacere pe care omul de afaceri cu cea mai mare cota de maleficiu din peisaj a calificat-o deja, din pragul puscariei, drept marea surpriza pe care i-a pregatit-o dusmanului Traian Basescu. Cunoscut mai degraba ca fostul sot al Mihaelei Radulescu decat ca vreo eminenta in conducerea afacerilor, evreu miliardar este creditat la randul lui, cel putin de catre Vantu, drept combinagiul care va taia Elanul managerului Sebastian Ghita, patronul Asesoft, de a controla postul si pe oamenii fideli lui SOV si masinatiunilor sale mediatice.
Acum ca batalia pentru controlul Realitatii a primit un nou impuls, si oamenii din grile par mai impinsi de la spate decat niciodata sa bifeze targeturi cu emisiunile si talkshow-urile lor. In ciuda subtirimii argumentelor sau a contradictiilor aruncate de-a valma intr-un format sau altul, baietii si fetele isi fac sarguincios temele stabilite la sedintele de redactie in care nu exista, nu-i asa, imixtiuni de nicio natura. Dupa ce au reusit debarcarea aproape in direct a ministrului Botis, care clocea impreuna cu nevasta pe un maldar de bani europeni taman cand se jura ca nu baga in buzunar nicio letcaie din fondurile comunitare, facatorilor de emisiuni li s-a mai stins din inspiratie. Aseara, bunaoara, au incercat cu tot dinadinsul sa demonstreze ca exista trei mari asemanari intre ceausism si bocbasism. N-au dat chiar pe-alaturi cu raportarile imbecile si umflarea cifrelor. Daca Epoca de Aur era sufocata de depasiri de productii la hectar, nici declaratiile festivist-imbecile ale guvernantilor despre depasirea crizei nu sunt mai prejos. Am auzit asta cu surmontarea perioadei grele de atatea ori ca acum ar fi trebuit sa fim la mii de leghe distanta de dificultati economice. Dac-am avea autostrazi cate departare au pus guvernul si presedintele intre noi si criza am avea o tara de asfalt.
N-avem, pentru ca tot ce se bolboroseste oficial despre criza nu este nici macar minciuna. Este o gargara anemica pe care guvernantii se simt obligati sa o presteze in fata natiei.
Alte asemanari cu ceausismul sunt insa greu de depistat. Exista o fixatie stupida a analistilor de a folosi Epoca Ceausescu drept referinta pentru orice comparatie negativa. Tipi tinerei care n-au p nu-i asa,rins vremurile si nici nu s-au obosit sa se documenteze fac cu inconstienta paralele si dau verdicte in acelasi avant iresponsabil. Derutatii strategi de la Realitatea gresesc de doua ori incercand sa bifeze similitudini cu perioada socialismului gravid deja cu comunismul. Unu: epoca mandatelor in lant Boc poate fi, dupa atatea acumulari democratice, chiar mai rea, mai rusinoasa si mai de dispretuit decat minciuna sistematica si teroarea sociala intretinute de comunisti. Degradarea vietii de acum n-are nevoie de comparatii cu trecutul ca sa merite denuntata si deplansa.
Al doilea motiv pentru care sunt contraproductive comparatiile cu regimul ceausist pentru strategia anti-Basescu in care s-a inglodat Realitatea tine de o statistica probata constant. Cum numarul nostalgicilor ceausisti creste permanent, iti dai singur cu audienta peste picioare daca-i faci pe telespectatori sa vada in guvernarea portocalie bocbasiste reincarnarea celei rosii ceausiste.
Poate cu Elan de la Schwartzenberg sa renunte si Realitatea la temele derutante pe care le molfaie. Desi, daca Vantu a promis aici o surpriza, se pare ca se va ingloda si mai tare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.