Cu ursul la Sanatoriu

Cu ursul la Sanatoriu

0 221

Internati la Sanatoriul din Predeal pentru a-si trata nevrozele, pacientii cazati in stabilimentul de langa Pararul Rece erau gata sa se mai aleaga cu una. Nici medicamentele cu care se indoapa ca sa aiba somnul linistit nu i-au ajuta cu nimic noaptea trecuta. Cand un urs a coborat din padure, a data iama in bucataria sanatoriului si a facut prapad prin vesela gasita in cale.


Pofta de a infuleca la repezeala orice a fost mai mare decat precautia, de care salbaticiunile au uitat cu totul de cand s-au obisnuit sa traiasca in vecinatatea oamenilor. Daca nu chiar in tomberonul cu resturi menajere ale acestora. Asa ca ursul nostru, dupa ce si-a indesat capul intr-un bidon cu mancare si s-a ghiftuit bine cu ce-a gasit pe-acolo, n-a mai putut sa-l scoata. Tavaleala prin bucatarie si apoi, dupa ce-a trecut prin geamul unei usi, in curtea din spatele unitatii, a trezit din somn toata populatia spitalului.


Un hingher cu sange mai rece din echipa alertata de personalul spitalului a incercat zadarnic sa-i scoata ursului de pe cap bidonul buclucas. Abia dupa sosirea vanatorilor, care l-au tranchilizat, animalul a putut fi eliberat din vesela-capcana.


Pacientii au rasuflat usurati abia cand ursul, cu un umblet impleticit ca de om beat, a luat-o incet spre padure. De unde nu va ezita sa coboare cand i s-o face din nou foame.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.