Cu pasaportul la biserici si castele

Cu pasaportul la biserici si castele

0 787
Asa vor vizita turisitii romani si straini monumentele ecleziastice sasesti in proiectul „Descopera sufletul Transilvaniei“, reluat si in acest an de Biserica Evanghelica. Daca anul trecut peste 250.000 de vizitatori s-au perindat pe la cele peste 200 de biserici fortificate, anul acesta se spera ca „Pasaportul de vacanta“ –  Kirchenburgenpass – sa aduca si mai multi oaspeti in Transilvania.
Anul trecut, peste 250.000 de turisti romani si straini au vizitat cele peste 200 de biserici fortificate din Transilvania, cel mai mare numar de vizitatori fiind inregistrat la Biserica Neagra Brasov, Biserica din Deal din Sighisoara si bisericile fortificate din Prejmer.
Anul acesta, programul se va derula pe tot parcursul sezonului turistic, care se va deschide in ziua de Paste si se va incheia in Ziua Reformei lui Martin Luther (31 octombrie).
Proiectul „Descopera sufletul Transilvaniei“ aduce in acest an cateva noutati importante, incercind sa promoveze, pe linga monumente deja foarte bine cunoscute si obiective noi, care pina acum au trecut neobservate, precum biserica medievala din Reghin sau bisericile fortificate din Cincu si Cincsor.
Pentru a facilita accesul turistilor la fost lansat „Kirchenburgenpass“, un „Pasaport de vacanta“ care va permite turistilor vizitarea celor mai importante biserici si castele sasesti din Transilvania, dar si intrarea la „Muzeul Central al Bisericii Evanghelice C.A.“ si la „Centrul de Dialog si Cultura Friedrich Teutsch“.
Peste o suta de evenimente vor fi oferite de Biserica Evanghelica turistilor romani si straini in acest an, de la concerte de orga pina la invitatii la mese traditionale, toate fiind incluse in calendarul acestui sezon turistic.
Printre cele mai importante evenimente se numara „Saptamina obiceiurilor traditionale“, in perioada 22-29 iunie sau turul ciclist „Bike&Like“, pe la bisericile fortificate din judetul Sibiu.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.