Cu o fanfara nu se face …comemorare

Cu o fanfara nu se face …comemorare

0 638

Din cele trei fanfare care erau pe vremuri la Brasov, doar una mai functioneaza. Este si unul din motivele pentru care nu pot fi organizate simultan comemorari oficiale la monumentele din oras. Membrii Comitetul pentru Persoane Varstnice se plang si de felul in care sunt depuse coroanele in cimitirele dedicate eroilor

Din cele trei fanfare care erau pe vremuri la Brasov, doar una mai functioneaza. Este si unul din motivele pentru care nu pot fi organizate simultan comemorari oficiale la monumentele din oras.

Membrii Comitetul pentru Persoane Varstnice se plang si de felul in care sunt depuse coroanele in cimitirele dedicate eroilor.

Dupa ce preotul Vasile Oltean, custodele Muzeului Prima Scoala Romaneasca, s-a plans in plenul Consiliului Judetean ca la monumentul Eroului Necunoscut din Piata Unirii nu se mai depun flori nici macar de Ziua Eroilor, si Comitetul pentru Persoane Varstnice are nemultumiri legate de comemorari la Brasov. eroi3

Varstnicii ar dori ca in cimitirele eroilor sa fie montate suporturi, pentru a impiedica depunerea coroanelor unele peste altele.

Faptul ca la Brasov nu pot fi comemorate simultan evenimente la toate monumentele dedicate eroilor are o explicatie simpla: doar una din cele trei fanfare locale se mai reuneste astazi.

Astfel incat autoritatile nu-si pot permite sa trambaleze singura orchestra in toate locatiile care ar putea gazdui evenimente dedicate eroilor.

La viitoarea sedinta a comitetului pentru persoane varstnice se va stabili o singura locatie in care sa fie comemorati eroii.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.