Cu Mocanita prin Apuseni

Cu Mocanita prin Apuseni

0 181

Celebra Mocanita, simbolul Muntilor Apuseni, a iesit in acest weekend la plimbare. Proprietarul trenuletului pe aburi s-a gandit ca turistii din zona se vor bucura daca vor calatori cu garnitura veche de 50 de ani. Astfel ca, dupa un an de asteptare, Mocanita a fost din nou scoasa din depou si a circulat pe traseul dintre localitatile Abrud si Campeni.


Mocanita a inceput sa circule acum 50 de ani. La inceput, transporta lemne, apoi muncitorii care faceau naveta. Batranii isi amintesc cu drag de vechiul trenulet.


Mocanita circula pe sine cu ecartament ingust. In 1997, cand in zona s-a finalizat calea ferata cu ecartament normal, a fost scoasa din uz si aruncata intr-un depozit. Un austriac pasionat de trenuri a salvat-o acum doi ani, a reconditionat-o si, din cand in cand, organizeaza calatorii de agrement.


Din pacate, aceasta nu circula decat o data pe an, pentru ca proprietarul nu poate suporta singur cheltuielile. Pana acum, nimeni nu a investit in acest proiect, pentru ca trenul sa poata circula mai des si sa aduca mai multi turisti in zona.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.