Cu Furia Rosie la examenul de licenta

Cu Furia Rosie la examenul de licenta

0 1399

Trei studenti de la Autovehicule Rutiere au dat iama in examenul de licenta cu Furia Rosie. Este numele bolidului pe care cei trei l-au construit pentru sustinerea proiectului, cu care vor sa participe in toamna la Campionatul National de Viteza pe Trasee Montane. Impresionantul proiect de diploma este rezultatul a aproape 2 ani de munca

Trei studenti de la Autovehicule Rutiere au dat iama in examenul de licenta cu Furia Rosie. Este numele bolidului pe care cei trei l-au construit pentru sustinerea proiectului, cu care vor sa participe in toamna la Campionatul National de Viteza pe Trasee Montane.

 

Impresionantul proiect de diploma este rezultatul a aproape 2 ani de munca. Dupa ce au sustinut in fata comisiei de examinare partea teoretica a lucrarii de diploma cei trei studenti de la facultatea de Autovehicole Rutiere au iesit in curtea Corpului N a facultatii Universitatii Transilvania pentru a-si prezenta in fata curiosilor impresionantul bolidul.

Robert Barabas, multiplu campion la Karting si debutant in campionatul national de viteza in coasta Dunlup este cel care a venit cu ideea construirii masinii. Totul a pornit in urma cu doi ani cand Robert fost in Statele Unite, de unde a cumparat instalatia electrica pentru motor. Au urmat apoi zeci de zile si nopti petrecute in garaj, proiectari si teste si multa distractie. Asta spun acum cei trei prieteni Robert Barabas, Sebastian Aftanasa si Ion Gavriloae marturisesc ca experienta va fi de neuitat.

Partea cea mai dificila a fost incadrarea motorului in habitaclul micut fiind vorba de un motor cu o capacitate cilindrica de 6100 cm cubi si o putere efectiva de 317 kw la o turatie nominala de 6500 de rotatii pe minut.furia rosie

Intr-o lume a doctoratelor copy-paste cei trei studenti si-au surprins profesorii de la Universitatea Transilvania din Brasov cu tema pe care si-au ales-o. Prof. univ. dr. ing. Ion Preda, profesorul coordonator al lucrarii celor trei, spune ca masina este o realizare deosebita, care a reusit sa imbine foarte bine atat partea de pregatire de la scoala cu partea practica.

Cei trei tineri vor testa in continuare masina de curse cu care intentioneaza sa participe la Campionatul National de Viteza pe Trasee Montane.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.