Cu de trei ori mai putine animale decat britanicii, România doar pe...

Cu de trei ori mai putine animale decat britanicii, România doar pe locul trei la oerit !

0 451

Lipsa unor politici sectoriale ne tot afunda in saracie si mediocritate. In mai toti anii electorali frumoasele lozinci legate de binele ce urma sa fie mai aduc cate un pic de speranta in romani, spulberat imediat de marea masa de parlamentari care nu fac altceva decat sa-si rezolve privilegiile. Se uita de tot si toate. Era un timp in care se vorbea de o lege a muntelui, de sprijin a activitatilor traditionale si, s-a ajuns la bataia de joc care a adus pana si ciobanii in strada.
Statisticile, nu ale noastre, ci cele europene, ne arata fara echivoc unde suntem si cat de mult platim lipsa unor conducatori cat de cat apropiati de popor. Pana si la oerit, o activitate extrem de rentabila, cu toate conditiile specifice tarii noastre suntem abia pe locul trei in Comunitatea Europeana.
În 2014, populația de ovine a UE era de 84,2 milioane animale, aproape identică cu cea de vite. Peste un sfert (27%) din ovinele din UE erau crescute în Marea Britanie, care număra 23 milioane ovine, urmată de Spania (18%) și România (11% cu 9,5 milioane ovine).
Vazand aceasta statistica te si miri unde incap in insula britanica atatea milioane de oi, de trei ori mai multe decat in tara noastra.
Ca o consecinta a „bunelor intentii” de la nivelul clasei politice, România nu se regăsește printre țările membre ale UE care contribuie cel mai mult la valoarea producției agricole. Lider la acest capitol este Franța, care contribuie cu 18% la totalul UE, urmată de Germania (14%), Italia (13%), Spania (10%), Marea Britanie (8%), Olanda (7%) și Polonia (5%). CU OILEÎmpreună aceste șapte state membre sunt responsabile pentru trei sferturi din producția agricolă a UE. Porcinele, vitele și ovinele reprezintă 17% din producția agricolă a UE și acoperă 42% din producția animală. Romania, cunoscuta cu potentialul sau agricol, nici macar nu a mai pomenit-o cei de la Oficiul european de statistică (Eurostat), care au publicat saptamana trecuta informatiile.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.