Cu ce ne-au dezamăgit americanii? Ce soi de oameni sunt românii?

Cu ce ne-au dezamăgit americanii?
Ce soi de oameni sunt românii?

0 516

Ca orice popor, românii pot fi și ei definiți în mai multe feluri, potrivit cu calitățile și defectele lor. Una dintre definiții ar putea fi aceasta: românii sunt, foarte probabil,
poporul cel mai vechi și mai statornic din Europa. Românii, spre deosebire de  americani, sunt un popor care „s-a plimbat” foarte puțin pe suprafața planetei.
Idealul românesc este legat de obârșie, de baștina natală, de vatra familiei.Fie  pâinea cât de rea, tot mai bine-n țara mea”! Așa sună o vorbă românească
cunoscută de toți românii. O altă definiție posibilă, care i-ar putea interesa pe americani: paradoxal poate, românii sunt, probabil, poporul cel mai anti-comunist din Europa! Între cele două atribute există o strânsă legătură: faptul că au radacini vechi în istoria acestei planete i-a făcut pe români să nu se lase încântați și amăgiți de propaganda mincinoasă a comuniștilor! Această propagandă a prins la majoritatea popoarelor din occident. Cel mai puțin, la români insa!  Românii pun preț pe stabilitatea regimului politic, sunt mai conservatori și nu se încred în așa zisul „spirit european” care, în fapt, nu urmărește altceva decât schimbarea actorilor, a privilegiaților, iar nu schimbarea sistemului, a raporturilor umane!SEC & CIO N
Anti-comunismul românilor, pe care istoricii și politologii întârzie să-l recunoască pe deplin,să-l studieze și să-l onoreze cum trebuie, a fost probat în mai multe ocazii, uneori chiar în momente decisive din istorie. Dacă revoluția bolșevică din Rusia nu s-a extins în toată Europa,in 1917-1918 , așa cum plănuiau bolșevicii lui Lenin, meritul principal revine românilor.
Lenin și armata sa de „revoluționari” au făcut eforturi continue să „exporte” revoluția rosie, să extindă „victoria” proletariatului asupra capitalismului și în alte țări, în primul rând în statele europene din vecinătatea Rusiei. Dintre aceste tari, numai România nu s-a lăsat manipulată de propaganda bolșevică și a contribuit decisiv la anihilarea „exportului” de revoluție!
Confruntate în 1917-1918 cu valul („avântul”) revoluționar care cuprinsese nu numai anumite segmente sociale, dar și importante contingente din rândul militarilor, autoritățile din fostul imperiu habsburgic au apelat la ofițerii români și la trupele de soldați români din componența armatei imperiale pentru a restabili ordinea publică. Din toată armata imperiului habsburgic numai militarii români, soldați și ofițeri deopotrivă, nu au plecat urechea la propaganda comunistă! Grație lor în armata imperială habsburgică s-a păstrat un nucleu de luciditate și responsabilitate care a stopat pandemia de bolșevism în Austria și Cehia, la Viena și Praga.
RomanianArmyInFrontOfBudapestParliament cpÎn Ungaria, revoluția bolșevică a reușit însă, și a dus la instalarea la Budapesta a „puterii sovietelor”, sub comanda teroristului Bela Kun,  individ sangvinar,  aflat în totală ascultare față de Lenin și Comintern, cu al căror sprijin financiar și militar a reușit să răstoarne „capitalismul” din Ungaria. Cu același sprijin a încercat să extindă bolșevismul și în țările învecinate, în România cu precădere!
În mod paradoxal, reprezentanții marilor puteri occidentale, aflați la Versailles – în discuții despre viitorul Europei și al omenirii -! nu au sesizat atunci pericolul de contaminare a Europei cu morbul bolșevic, Ei la Paris au adoptat o atitudine de expectativă, practic de încurajare a acțiunilor lui Bela Kuhn & comp.fara sa perceapa pericolul rosu!!  Ba mai mult, i-au atenționat pe guvernanții români să nu cumva să intervină împotriva guvernului bolșevic din Ungaria.Din fericire, la București guverna o elită de politicieni cu o viziune istorică corectă, în frunte cu Ionel Brătianu. Familia Brătianu a oferit României și Europei, între 1848 și 1948, o dinastie  politica de oameni lucizi, patrioți, care au înțeles cursul istoriei.  S-au afirmat categoric în sprijinul autenticei democrații, împotriva imposturii comuniste, bolșevice. Astfel că fără  a aștepta OK-ul Occidentului, ,Ionel Brătianu a trimis armata română să facă ordine în Ungaria, să-i alunge pe criminalii bolșevici instalați la guvernarea Ungariei, care deja se făcuseră vinovați de mii și și mii, de crime.
S-a intamplat ca tocmai românii i-au alungat pe bolșevici din Ungaria!  Astfel s-a pus capăt pentru 25 de ani procesului de extindere a revoluției bolșevice, a comunismului sovietic, în restul lumii. Din păcate acest proces se va relua  după al doilea Război Mondial, în mare măsură și din vina Statelor Unite,  ca urmare a înțelegerii la care a ajuns președintele democrat Franklin Roosevelt cu I.V. Stalin. Înțelegere prin care președintele democrat s-a dezis, incredibil, de orice principiu democratic!…
În anii aceia s-a vădit cel mai bine existența celor două Americi !

Ion I.C. Brătianu T America lui Roosevelt a trădat Europa de Est i-a trădat, în fapt si pe americani !
Un cuvînt aparte pentru comportarea Armatei Române , ca armată de ocupație, atât în Ungaria, cât și, cu alte ocazii.
 România a dus în istoria ei numai războaie de apărare. Defensiva deseori se continuă prin ofensivă, prin pătrunderea pe teritoriul inamic.Este un capitol onorabil în istoria noastră felul cum militarii români s-au purtat pe teritoriul inamic, ca armată de ocupație, în Ungaria, în Bulgaria, în URSS… Nu s-a petrecut în aceste împrejurări nicio abatere de la legile internaționale! Dimpotrivă, comportamentul soldatului român a fost exemplar.  Puține sunt armatele despre care se poate spune același lucru…
Semnalăm un detaliu din istoria tragică a Rusiei, un detaliu util celor care vor să priceapă  ce fel de oameni sunt românii: După abolirea monarhiei, țarul Nicolae al II-lea a fost arestat,interzicându-i-se să mai iasă din palatul în care l-au surprins evenimentele.  În aceste condiții, regimentul de gardă al țarului, alcătuit din soldați din toate regiunile Rusiei, a aderat la revoluție și l-a părăsit pe țar. Numai soldații români, recrutați din Basarabia ocupată de ruși in 1812, nu l-au părăsit pe țar, numai românii (dar și cecenii !) din regimentul de gardă și-au onorat jurămîntul de credință !
E bine să se știe și cine au fost cei care au acceptat să-l asasineze pe țar și întreaga sa familie, inclusiv copilașii minori: au fost prizonieri și dezertori  revolutionari”maghiari din armata Imperială habsburgică. Printre ei și Imre Nagy, viitorul lider comunist…la care ungurii duc flori la statuile ridicate in „cinstea” lui …
După 1945,
fără voia poporului român și împotriva sentimentelor acestuia, România  a devenit stat comunist. Iar Statele Unite au partea lor de vină pentru anii care au urmat, de suferință și umilințe la care românii au fost supuși! Cu toate acestea, românii și-au legat speranta de mult așteptata intervenție salvatoare a Statelor Unite.
Parteneriatul Romania si SUA SFormula „Vin Americanii” a fost  doar… să-i îmbărbăteze pe toți românii care nu s-au atașat ideilor bolșevice, nu au acceptat jugul sovietic, fiecare opunându-se  într-un fel sau altul bolșevismului de stat. În fruntea rezistenței anti-comuniste s-au aflat partizanii din munții României, tineri studenți, ofițeri sau țărani, a căror luptă deschisă împotriva ocupantului bolșevic a constituit un fenomen unic în lagărul comunist. Din păcate, lupta tineretului român anti-comunist, sprijinită de românii din Occident și de populația civilă, a fost sabotată chiar de cei care pretindeau că o susțin logistic .Din pacate ,dincolo de Ocean la nivel de decizie , Romanii NU erau socotiti ceeace eram: „corpuri străine” în acest conglomerat politic controlat de Moscova! Oricum altceva decat  primirea entuziasta făcută lui Chales de Gaulle si Richard Nixon  la București,ori a rebelului I.B.Tito ! La  nivel popular,in mod sigur funcționa o percepție corectă a realității politice.
Noi, d
acă dorim relații foarte bune cu SUA este și pentru că sperăm, contăm chiar, si pe o conlucrare ruso-americană sinceră, menită a îndepărta și corecta consecințele nefaste ale istoriei razboiului rece ! Avem sentimentul, convingerea chiar, că puțini americani dintre milioanele de americani anti-comuniști își dau seama că poporul care a suferit cel mai mult de pe urma revoluției bolșevice,este poporul rus!
De lucrul acesta încep să-și dea seama și rușii!
Adevărul despre cine și cum a făcut Revoluția din Octombrie 1917, adevărul despre declanșarea și desfășurarea reala a celor două războaie mondiale, adevărul despre „căderea comunismului” din anii 1989-1991, va pune, sa speram, pe alte baze relațiile dintre SUA și Rusia, dintre Rusia și țările europene trecute ca si noi ,prin „experimentul bolșevic”.
Va fi să descoperim o mulțime de interese comune! Cum bine spunea un mare român, rolul istoric uriaș al Rusiei este să extindă Europa pâna la Vladivostok (Petre Țuțea), să europenizeze Siberia. Se vădește azi că Rusia s-a împotmolit tocmai în realizarea acestui proiect.
Dacă dorim relații bune cu SUA este și pentru că noi sperăm, contăm chiar, si pe o conlucrare ruso-americană sinceră, menită a îndepărta și corecta consecințele nefaste ale istoriei ultimului secol! (Prof.univ.Ion Coja)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.