Cu Bermudele-n vine

Cu Bermudele-n vine

0 261

Una din micile iluzii care-au nins din cer de Craciun, in compensatie pentru lipsa zapezii, a fost morganatica impresie ca lucrurile au mari sanse sa intepeneasca asa cum sunt. Mai ales ca si temperatura de-afara s-a hotarat sa intre si ea in iarna.


Puhoaiele de pradatori inarmati cu ultimele doua-trei salarii abandonasera rafturile abuzate ale supermaketurilor si se retrasesera incarcati in barlogurile de la blocuri. Redactiile ziarelor si-au trimis angajatii sa-si relaxeze pixurile si au pus capacul la calimarile cu otravuri tipografice. Subiectele grele – mai grele chiar decat mancarea grasa de Sarbatori – si-au acordat un ragaz de cateva zile pana cand vor tine din nou capul de afis. Paginile electronice ale editiilor digitale au incremenit in pozitia de acum trei zile. Armistitiul fragil si efemer a fost umplut doar cu vestile obisnuite despre indigestiile si comele alcoolice, intrate in traditie. Nimeni n-a mai injurat, insa, pe nimeni. Tariceau si Basescu, care si-asa nu se pot vedea in ochi, au putut acum sa nu se vada de-adevaratelea.? Fara ei doi in sfasiindu-se prin gazete si pe la toate posturile de televziune, jungla Romania parea adormita.


Sa fim sinceri – cat putea sa mai dureze tihna digestiei? Cu toata credinta in miracolele de Craciun, parca vestea impaciuirii dintre presedinte si premier, pogorata din inalturile celor doua Palate, ar fi fost o gogorita cam mare. Dovada ca seful statului, abia ce i-au plecat colindatorii din antreu, s-a apucat iar de joaca sa preferata de-a bruftuluit premierul. Macar de i-ar fi adus Mosul vreun nintendo dedicat, pe care sa mute in spatiul virtual vanatoarea asta de tariceni schiopi, minoritari rau la Cabinet si stresati de rumoarea de anticipate care dinspre barcazul Cotrocenilor.


Nici vorba de nintendo. Presedintele, om din popor, nu se-ncurca cu gadgeturi sofisticate cand vine vorba sa dea piept cu dusmanii democratiei. Sau, ma rog, ai democratilor. De-aia l-a trimis poporul acolo, sa lupte cu hidra coruptiei, cu calamarul petrolist si cu casalotul securist.


Imaginarul populat de creaturi marine din capul fostului matelot nu s-a dezis nici in preajma Craciunului, desi bestiarul ar fi trebuit sa fie confiscat integral de porc, sarmanul Ghita, care a murit pentru ultima oara pe stil romanesc. Nici nu e saptamana de cand seful statului dadea in vileag tiunghiul format din politicieni verosi, oameni de afaceri influenti si magnati media, care s-au coalizat pentru infrangerea fragilei noastre democratii. Nu disperati, insa: presedintele a promis sa se avante in triunghiul asta al Bermudelor si sa se lupte cu fortele oculte care vor sa vanza Romania si sa instaureze pe aceste meleaguri dictatura titeiului brut, neprelucrat, nelegitim si neavenit.


Uite ca, vrand-nevrand, am alunecat spre subiectul care va curge oricum pe toate canalele de stiri si va inchiria pentru mult timp chenarele groase din ziare. Ca sa rupa monotonia unei hartuieli ajunsa deja la varsta adolescentei, aflata in plina maturizare, Traian Basescu, cu bermudele-n vine, a mutat putin artileria pe serviciile secrete, pe care el le bombardeaza, el le panseaza ranile. Structurile informative au fost somate sa livreze CNSAS-ului, pana la sfarsitul anului, intreaga arhiva de documente pe care o detin, inclusiv cartotecile considerate de catre unii a fi mai interesante si mai intacte decat multe dintre documentele din rafturi.


Nu toate scenetele s-au consumat la lumina instalatiei de pom de iarna. In vreme ce tara sedea la masa si se-ndopa neecologic, Vadim Tudor s-a intalnit discret la o agapa cu liderul Frontului National din Franta, Jean-Marie Le Pen, pe care l-a convins sa-l primeasca in grupul politic Nationalismul Luminat, ce se va infiinta in Parlamentul European. Probabil ca ultima prestatie a lui Vadim din Parlamenrul Romaniei l-a convins pe Le Pen ca si-a ales bine omul. Desi pentru C.V. Tudor si pentru toata lumea, in general, cel mai bun lucru luminat care i s-ar putea intampla ar fi fost un salon aseptic, cu foarte multi brancardieri si medici inauntru.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.