Cu Basescu la Congres, seful Boc – fara bere – fara nes!

Cu Basescu la Congres,
seful Boc – fara bere – fara nes!

0 84

Democratii, ca de liberali nu mai putem vorbi, nu mai sunt impreuna si pare ca isi vor reboteza partidul, isi aleg o noua conducere a partidului in cadrul plenarei Conventiei Nationale ce se va desfasura in zilele 14-15 mai.
Pentru ca marea lucrare portocalie sa nu fie periclitata din interior “Supraveghetorul” Basescu va sta in primul rand de la Congres. Scurte polemici de imagine legate de Constitutie si alte nimicuri de acest fel ne-au anuntat evenimentul – Basescu vine la Congres fara sa candideze la vreo functie.
Presedintele Traian Basescu ar fi acceptat invitatia de a participa la Conventia Nationala a PDL, el fiind asteptat de catre democrat-liberali chiar la deschiderea lucrarilor, sambata, la ora 11.00, potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax.
Acestea au precizat ca democrat-liberalii i-au rezervat lui Traian Basescu un loc in primul rand al salii de la Palatul Parlamentului unde se va desfasura reuniunea, si nu la prezidiu.
La prezidiu se vor afla cei trei candidati la sefia PDL, insotiti de cate cinci sustinatori, impreuna cu Sulfina Barbu, presedintele comisiei de organizare a congresului, care va conduce lucrarile.

Motiunile si candidati vazuti din interiorul PDL
Raluca Turcan: Motiunea Emil Boc asigura castigarea alegerilor din 2012

Motiunea lansata de Emil Boc este cea mai realista si care creaza perspectiva castigarii alegerilor din 2012, a declarat pentru AGERPRES, vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, inaintea Conventiei Nationale a partidului din 14 mai. „Eu cred ca cea mai realista platforma care vizeaza modernizarea PDL si traseaza o directie clara de actiune in vederea castigarii alegerilor din 2012 este motiunea “Romania dreapta. Romania puternica’ lansata de Emil Boc”, sustine Raluca Turcan.
In opinia sa pentru o reforma reala in partid este nevoie de promovarea unor oameni credibili. „Pentru ca reforma in partid sa fie reala e nevoie sa fie promovati in conducerea partidului oameni credibili care sa poata mentine legatura cu electoratul de dreapta si sa convinga oamenii de necesitatea accelerarii reformelor”, a argumentat vicepresedintele PDL.
In context, Turcan a punctat faptul ca in prima linie a partidului este nevoie de oameni combativi in raportarea la opozitie. „Avem nevoie in prima linie de oameni care au demonstrat ca pot fi combativi in raportarea la opozitie dar, in acelasi timp, au facut dovada ca pot sustine cu convingere reformele de dreapta la care s-a angajat PDL”, a mai spus Turcan.
Nu in ultimul rand, vicepresedintele democrat-liberal opineaza ca dupa alegerile interne fiecare isi poate gasi locul in partid. „Eu cred ca dupa alegerile din PDL vom vedea ca fiecare iti poate gasi locul in partid si toti cei care reprezinta partidul vor sustine fara jumatati de masura continuarea reformelor si a luptei au USL si stanga politica pentru modernizarea Romaniei”, a conchis Turcan.

„O Romanie dreapta, O Romanie europeana”
Sorin Frunzaverde, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal, spune ca Vasile Blaga va castiga alegerile interne la Conventia Nationala de la sfarsitul acestei saptamani. „Emil Boc nu va fi un castigator pentru ca motiunea propusa de Vasile Blaga – „O Romanie dreapta, O Romanie europeana” – reprezinta o alternativa politica sigura”, a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Frunzaverde.
El sustine ca PDL va ramane unit si dupa Conventia Nationala, iar noul Birou Permanent National al formatiunii va fi format, conform cutumei, din reprezentanti ai tuturor motiunilor concurente.
„Asa cum am mai spus, de-a lungul anilor, numarul functiilor din Biroul Permanent National a fost conform cu procentele pe care fiecare motiune le-a obtinut”, a precizat Sorin Frunzaverde.
Desi initial a anuntat ca va candida pentru functia de presedinte al Partidului Democrat Liberal, Sorin Frunzaverde a semnat, ulterior, pentru motiunea cu care candideaza Vasile Blaga la Conventia Nationala.
„Am semnat pentru Vasile Blaga pentru ca motiunea sustinuta de acesta este aproape comuna cu cea gandita de mine. Prin urmare, voi candida la functia de prim-vicepresedinte al partidului”, a precizat Sorin Frunzaverde.

Sever Voinescu: Stilul de conducere al lui Blaga e propriu unui partid mic. Boc are prima sansa
Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat la RFI ca „Emil Boc are prima sansa” si ca stilul de conducere a lui Vasile Blaga e propriu mai degraba unui „partid mic”. Voinescu a explicat de ce vrea sa fie vicepresedinte in echipa lui Emil Boc, spunand ca vrea sa fie „alaturi de partid la greu”. Conventia Nationala a PDL se va desfasura in zilele 14-15 mai.
Voinescu e de parere ca Emil Boc va castiga alegerile din PDL, dar precizeaza ca daca va castiga Vasile Blaga sau Theodor Paleologu, candidatura sa la postul de vicepresedinte „ramane pe masa”. „Nu cred foarte tare in posibilitatea ca domnul Blaga sa castige aceste alegeri, eu unul cred ca domnul Boc va castiga alegerile din PDL. Daca castiga domnul Blaga sau domnul Paleologu, candidatura mea ramane pe masa. In principiu, eu pot colabora cu oricine”.
In opinia lui Voinescu, „domnul Boc are prima sansa”.
Sever Voinescu a spus ca vrea sa fie vicepresedinte al PDL, pentru a fi langa partid „la greu”: „Ma simt foarte atasat de acest partid, sunt extrem de interesat de destinul lui in viitor si cred ca am datele politice necesare pentru a contribui la un efort de echipa, un efort care va fi foarte-foarte consistent (…) Partidul este realmente la greu in acest moment si vreau sa fiu alaturi de partidul meu la greu”.

Sondajul bun la toate si pentru …nehotarati
Premierul Emil Boc este preferat de simpatizantii PDL pentru a conduce in continuare partidul, in timp ce Vasile Blaga este perceput de votantii USL drept potential castigator al alegerilor interne din PDL de la Conventia Nationala de sambata, releva un sondaj de opinie CURS.
Simpatizantii PDL sustin in procent de 57% ca cel mai potrivit pentru functia de presedinte al PDL este Emil Boc si in proportie de 61% ca acesta are cele mai mari sanse sa castige aceasta pozitie, rezulta in sondajul CURS dat publicitatii vineri.
In acelasi timp, actualul secretar general al PDL, Vasile Blaga, este preferat de votantii USL, din care 46% il considera cel mai potrivit pentru sefia partidului, iar 37% sustin ca are cele mai mari sanse sa o si castige.
Emil Boc se bucura de mai multa incredere din partea votantilor PDL – 46% decat Vasile Blaga – 37%. In schimb, Vasile Blaga este creditat cu mai multa incredere de votantii USL – 19% decat Emil Boc – 2%.

Grupaj realizat de Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.