Cu Basescu inainte!

Cu Basescu inainte!

0 318

La peste doi ani de la alegerile prezidentiale din 2004, inca nu a aparut politicianul care sa-l detroneze pe Traian Basescu din preferintele electoratului. Potrivit unui nou sondaj, peste jumatate dintre romani, 55%, l-ar realege pe Basescu in functia de sef al statului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale. Pe locul doi in topul preferintelor romanilor este George Becali, cu 14% dintre optiunile respondentilor. Cu Corneliu Vadim Tudor ar vota 11% dintre romani, urmat de Mircea Geoana – cu 6%. 3% l-ar alege presedinte pe Theodor Stolojan si numai 2% ar vota pentru Ion Iliescu, Marko Bela sau Sorin Oprescu. Numai 1% ar opta pentru Calin Popescu-Tariceanu.


Sondajul mai releva ca numai 48% dintre cei intervievati si-au exprimat optiunile de vot, 10% dintre respondenti spunand ca nu ar merge la vot, iar 34% declarandu-se nehotarati, in timp ce 8% au refuzat sa raspunda.


?


Tot actualul presedinte conduce si in topul increderii pe care personalitatile politice o inspira romanilor. Astfel, Basescu se bucura de increderea a 45% dintre romani, fiind urmat, ca si in topul de mai sus, de presedintele Partidului Noua Generatie, Gigi Becali – 37%, de initiatorul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan – 28%, ministrul afacerilor externe, Mihai-Razvan Ungureanu – 27%, ministrul integrarii europene, Anca Boagiu – 22%, senatorul PSD Sorin Oprescu – 22%.


Deputatul Mona Musca a scazut in preferintele alegatorilor, ea bucurandu-se de increderea a 21% dintre cei chestionati, premierul Calin Popescu-Tariceanu – 21%, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu – 21% si presedintele PSD Mircea Geoana si presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor – 20%.

Urmatorii in clasament sunt ministrul justitiei, Monica Macovei, cu 19%, comisarul european Leonard Orban cu 17%, ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, presedintele PD, Emil Boc, si senatorul Gheorghe Flutur cu cate 16%, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, cu cate 12%, conservatorul Codrut Seres cu 10%, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu 9%, presedintele UDMR, Marko Bela, cu 9% si presedintele PC, Dan Voiculescu, si ministrul educatiei, Mihail Hardau, cu cate 8%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.