Cu ATV-ul prin Poiana Brasov

Cu ATV-ul prin Poiana Brasov

0 192

Plimbarile cu ATV-urile sun o indeletnicire placuta, mai ales cand te afli in feericul decor montan si esti in vacanta. Este o modernizare a turismului montan, mai ales a celor care nu stiu sa schieze, veniti din zone fara asemenea posibilitati. De aceea au aparut si in Poiana Brasov centre pentru inchirierea unor asemenea vehicole, nu lipsite de cai-putere.
Daca in statiunile montane ale Occidentului lucrurile sunt bine organizate si legiferate, in ce priveste aceasta distractie, la noi, in Poiana, lucrurile stau cu carul injugat inaintea boilor, printre boi putand fi pusi si cei care se uita la o asemenea activitate, la noi, ca la o poarta noua.
Pentru ca legile noastre rutiere nu permit circulatia ATV-urilor pe drumurile publice decat conduse de persoane cu carnet de conducere si doar in anumite locuri – de pilda, accesul prin padure este interzis – in Poiana Brasov se circula cu aceste autovehicole pe partiile de schi si saniusi, pentru ca nimeni si nimic nu le interzice aceasta, iar piste speciale pentru ele nu sunt amenajate.
Astfel, chiar daca o ora de plimbare cu un ATV costa 100 lei, se gasesc destui amatori, multi dintre ei neposedand carnet de conducere, dar fiind tentati sa duca intr-o asemenea plimbare iubitele, amantele si, se intelege, mai rar nevestele. Si este simplu: dai actul de identitate, dai banii si dai semnatura, dupa care pleci in plimbare.
Chiar daca nici cei care inchiriaza ATV-uri nu sunt de acord cu spatiul in care se circula actualmente cu acest soi de vehicole, recte partiile de schi si sanius, ei isi fac afacerea si indica, oarecum in treacat, cam pe unde sa se plimbe cei ce au inchiriat vehiculele, adica tocmai pe la poalele acelor partii, fara teritoriu limitat.
Cine a fost ieri prin Poiana Brasov s-a putut convinge despre ce este vorba, vazand cum aceste matahale circulau printre copii cu sania sau pe schiuri sau doar pe jos, chiar daca in compania adultilor si fara sa-i mai punem si pe acestia la socoteala. Si asa este inghesuiala pe binecunoscuta partie, la indemana tuturor, din Poiana. Pe unde sa-si mai desfasoare, in voie si fara pericol pentru altii, caii putere ATV-urile in acest perimetru restrans? Mai ales cand unii amatori de plimbari motorizate nu stiu sa stapaneasca bine pedalele vehicolului.
Ce are de gand sa faca, in aceasta privinta, atat de inventivul primar brasovean, cand vrea el si are interes, binecunoscutul George Scripcaru?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.