Cu 20 de milioane de lei, Primaria carpeste o gaura de 300...

Cu 20 de milioane de lei, Primaria carpeste o gaura de 300 de milioane

0 542

Trei investitii au fost incepute la Brasov din bani europeni si cofinantare a Primariei cu termen de finalizare la sfarsitul anului trecut: parcarea supraetajata din Poiana Brasov, Centrul de Agrement din aceeasi statiune si Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri de la Institutul Cartofului din Bartolomeu Nord

Ca sa nu fie nevoita sa returneze 300 de milioane de lei, Primaria aloca 20 de milioane pentru finalizarea investitiilor intarziate din fonduri europene. Trei investitii au fost incepute la Brasov din bani europeni si cofinantare a Primariei cu termen de finalizare la sfarsitul anului trecut: parcarea supraetajata din Poiana Brasov, Centrul de Agrement din aceeasi statiune si Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri de la Institutul Cartofului din Bartolomeu Nord.
Cele trei erau finalizate in proportie de 30, 50 si 70% la finele anului: daca nu ar fi terminate, municipalitatea ar fi nevoita sa returneze intreaga suma de 300 de milioane de lei. Astfel, solutia mai simpla este alocarea de 20 de milioane de lei pentru ca toate cele trei edificii sa fie date in folosinta.
Primaria Brasov a derulat un numar de 20 de proiecte cu bani europeni. ocolitoare bv
Dintre acestea, 17 au fost finalizate iar cele trei urmeaza sa fie duse la bun sfarsit din banii orasului. Reprezentantii municipalitatii nu exclud nici acordarea unui ajutor din partea Guvernului, mai ales ca Brasovul nu este nici pe departe un exemplu singular de localitate care a ramas cu proiecte nefinalizate.
Cauzele pentru care cele trei investitii nu au fost incheiate pana acum nu au depins nici ele de municipalitate: fie firmele care au efectuat lucrarea au dat faliment si a trebuit organizata o noua licitatie, fie contestatiile in instanta au durat foarte mult si inceperea lucrarilor a fost mult amanata. Situatia de la Brasov este insi una acceptabila. Exista numeroase localitati din tara care au nevoie de sume mult mai mari pentru finalizarea lucrarilor incepute si care nu au nicio solutie in acest moment.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.