CTP: I-aş da o notă bună lui Ponta pentru că nu s-a...

CTP: I-aş da o notă bună lui Ponta pentru că nu s-a folosit de GREAUA MOSTENIRE

0 332
Publicistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre discursul Å£inut de premierul Victor Ponta pe marginea bugetului pe 2013 ÅŸi a stării naÅ£iunii ÅŸi a apreciat atitudinea acestuia ca fiind "raÅ£ională" ÅŸi de o bună perspectivă. CTP a Å£inut să aprecieze faptul că Ponta nu s-a folosit în discursul său de "greaua moÅŸtenire" invocată de fiecare dintre puterile precedente în momentul preluării frâielor ţării.
 
Cristian Tudor Popescu a comentat discursul lui Victor Ponta privind starea naÅ£iunii ÅŸi a apreciat că acesta a fost o dovadă a dorinÅ£ei de schimbare a relaÅ£iei dintre Guvern ÅŸi cetăţeni. Analistul a subliniat, însă, că o asemenea "promisiune de transparenţă (…) menită să vină în contradicÅ£ie evidentă cu atitudinea guvernelor PDL" nu le va fi suficientă celor de la guvernare, dacă nu va fi rezolvată problema clientelei politice, dacă nu se va renunÅ£a la "jocul iresponsabil cu banii publici" ÅŸi dacă, în timp ce populaÅ£iei i se va vorbi în continuare de criză ÅŸi austeritate, politicienii vor continua să prospere.
"I-aÅŸ da o notă bună lui Victor Ponta pentru că nu s-a folosit de greaua moÅŸtenire. Acest discurs, pe care l-am auzit ani ÅŸi ani de la fiecare putere, a fost anulat de Victor Ponta. Ce-a fost, a fost. Nici nu a pronunÅ£at numele lui Băsescu. Nu a vrut să arunce responsabilitatea datoriilor României pe umerii adversarilor politici, ceea ce este o atitudine raÅ£ională ÅŸi de o bună perspectivă", a spus Cristian Tudor Popescu, la RomâniaTV. "Nu este suficientă o mai bună comunicare ÅŸi o atitudine mai lipsită de aroganţă. Se va vedea, efectiv, ce se întâmplă pentru că dacă clientela actualei puteri va face exact ce a făcut clientela PDL-ului, oamenii vor vedea. Dacă vor continua afacerile de corupÅ£ie la nivel înalt, jocul iresponsabil cu banii publici, cum s-a întâmplat, oamenii vor vedea ÅŸi vom simÅ£i pe pielea noastră. Dacă vom vedea demnitari ai actualei puteri îmbuibându-se, îngrăşându-se în funcÅ£ii, cum s-a întâmplat (…), cum îÅŸi mai fac o vilă cu 18 camere, cum îÅŸi mai cumpără nu ÅŸtiu câte terenuri, cum le cresc conturile în vreme ce nouă premierul ne vorbeÅŸte desăre tăieri ÅŸi austeritate, iarăşi este inutil ce face domnul Ponta", a atras atenÅ£ia Cristian Tudor Popescu.
CTP a apreciat că problema cea mai dificilă pentru premierul Ponta va fi clientela politică: "În ceea ce priveÅŸte Guvernul, posturile grase din companiile de stat, unde se pune clientela politică… aici premierul Ponta, ca om politic tânăr ÅŸi care vrea un viitor, sunt convins că nu doreÅŸte ca aceste persoane să aibă bani mulÅ£i ÅŸi nemeritaÅ£i în funcÅ£iile respective.
Dar, ca să îi scoată de acolo, să reducă aceste zone de scurgere de bani nemeritaÅ£i, trebuie să lupte politic în interiorul coaliÅ£iei, unde se va lovi de cercuri de interese (…). Interesul lui Ponta este să rezolve aceste lucuri. Întrebarea este dacă va putea, pentru că acolo este o pâclă foarte groasă".
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.