CTP, cotropit de comunism…

CTP, cotropit de comunism…

0 96

Cristian Tudor Popescu a făcut o pasiune din a-i compara pe oameni cu… Nicolae Ceaușescu. Iliescu a fost Ceaușescu, Năstase a fost Ceaușescu, Băsescu a fost Ceaușescu și – ce credeți? – da, Liviu Dragnea era Nicolae Ceaușescu. 

CTP o spune exact în felul în care maestrul Cristoiu trăiește acele revelații în direct la RTV, zguduit live de întrebări menite să schimbe lumea așa cum a fost ea până atunci ­– un adevărat maestru al irelevanței, stăpânul absolut al amănuntelor lumii destinate aneantizării.  
Tot așa CTP ține cu dinții la o descoperire pe care probabil că a făcut-o în școala primară și care i-a purtat noroc pe tot parcursul vieții: toți oamenii răi de pe lume sunt ca Nicolae Ceaușescu.
Las la o parte faptul că Năstase, spre exemplu, sau Băsescu ori Dragnea chiar nu seamănă deloc cu Ceaușescu. Dar deloc. Aa, că sunt oameni răi și că Ceaușescu a fost om rău… Asta da, OK. Dar se pot găsi alți oameni răi cu care să-i compari.

CTP reduce totul la perioada comunistă
În concepția sa, acolo se găsește orice cheie de ințelegere a lumii românești de azi. Perioada comunistă e, pentru CTP, panoul de control al lumii din Munții Bucegi … 
Zilele trecute, încercând să dea de pământ cu pesediștii cei agramați, de la ministrul Pop până la primarul ăla cu fumatul în toaleta școlii, CTP face un întreg program de gimnastică mentală. Cine credeți că e de vină pentru agramatismul acestor oameni politici? Exact, comunismul…
Iată-l pe maestrul CTP în acțiune: „Modul de a vorbi incorect românește era o marcă a adevăratului politician, puternic, din popor. Cum a spus și dl Pop: Eu sunt un om modest, din popor. Care ce înseamnă, de fapt?
Înseamnă dispreț de tip proletaroid faţă de cei care nu sunt modeşti, din popor. Aceasta e atitudinea adevărată a aparatcikului comunist până la vârf față de limba și cultura română. Niciodată nu trebuia să și-o asimileze în mod serios până la capăt, pentru că atunci însemna că erai prea slab, prea intelectual și era clar că nu poate răzbate până în față”.
Da, chiar așa s-a întâmplat.(M. RADU

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.