Cseke Attila, ministrul UDMR al Dezvoltării depolitizează declarativ PNDL-urile

Cseke Attila, ministrul UDMR al Dezvoltării depolitizează declarativ PNDL-urile

0 24

În pofida politizării accelerate și exagerate a administrației publice, reprezentanții guvernului mai ies și susțin că dimpotrivă, se depolitizează. Deja aceste declarații nu mai sunt credibile nici pentru cățeii care păzesc curțile sediilor partidelor  prin București. Cu nesimțirea-i bine cunoscută, ministrul maghiar pozează în depolitizatorul dezvoltării locale, după ce a propus și s-a aprobat alinierea politică a prefecților și subprefecților. ,,Să nu dăm dovadă de ipocrizie, toți sunt politici” spunea Cseke.
Acum minte halucinant emițând teza banilor apolitici pentru dezvoltarea locală. De aceea probabil, imediat după numirea în funcția ministerială a fugit în Ungaria să ia lumină de la Viktor Orban în problema sumelor pentru dezvoltarea localităților maghiare din Ardeal.

Minciuni pe bandă rulantă     
PNDL-ul, la acest moment, nu mai e la pixul unui politician, indiferent că e subsemnatul (deși el semnează toate alocările banilor pe localități!! n.n.) sau e altcineva în această funcţie, pentru că analiza, evaluările şi încheierea contractelor reprezintă o fază care a fost acum trei ani de zile. Astăzi avem mii de contracte de finanţare pe obiective de investiţii (…). În această perioadă sau în următoarea perioadă nu există posibilitatea de a depune proiecte şi de a mai încheia contracte (decât pentru localitățile preponderent  maghiare n.n.)„, a spus Cseke Attila la Digi24, crezându-se probabil la DunaTv.

Ministrul-promite-controale
„Asta nu înseamnă că acolo unde constatăm, pe de o parte ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii, n.r.), care face aceste controale şi face controale obligatorii la finalizarea contractelor, şi Corpul de control al ministrului, şi săptămâna trecută am trimis în două locuri, dacă sunt sesizări, suspiciuni sau indicii de nereguli sau de nerespectare a calităţii în construcţii vom lua măsuri. Dar, încă o dată, dacă aceste contracte-sunt-încheiate, trebuie-continuate.
,,Evident, aceleași localități maghiare-nu-intră-în-atenția-controalelor. „
„Avem două etape pe PNDL: PNDL1 şi PNDL2. Acestea, într-un ritm mediu de finanţare a lor, se vor finaliza în doi ani, doi ani şi jumătate. Va trebui să avem o discuţie, după ce finalizăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”. Care a fost respins de Comisia Europeană, deși cel general pe UE a fost aprobat.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.