CSAT-ul de joi, MAI impotriva clanurilor

CSAT-ul de joi,
MAI impotriva clanurilor

0 71

Lipsa de parghii clamata de catre presedinte de-a lungul primului mandat, este contrazisa de realitate prin tot ce a facut si mai ales prin ce nu a facut. Episodul Tariceanu si PNL este tocmai exceptia care il contrazice pe Basescu care, la “carma” tuturor servicilor, cu “oamenii presedintelui” la toate institutile de forta ale statului, a bagat tara intr-o criza fara precedent. Ultimele evenimente ne demonstreaza ca pana acum Basescu, ca si conducator, nu vrut dar nici nu a fost in stare si nici nu credem ca va fi vreodata, sa faca ceva pentru tara.
Eliminarea tuturor celor care ii stau in cale pentru preluarea PD-L, ultima remaniere guvenamentala, demiterea in forta a lui Blaga (extrem de bine regizata) ne arata un Basescu plin de ura in stare sa distruga totul in jurul lui pentru atingerea nemasuratului orgoliu.

Strategia Nationala de Ordine Publica
Dupa o campanie publica extraordinara si sublima prin lipsa Traian Basescu a cerut, in sedinta de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, ca structurile Ministerului de Interne sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri sau grupari din zona crimei organizate. Mai mult decat atat, folosin expresia care ii este draga, a cerut sa se manifeste toleranta zero in situatiile in care se aduce atingere demnitatii si integritatii personalului MAI, informeaza Administratia Prezidentiala.
Potrivit comunicatului Presedintiei, in sedinta CSAT de joi a fost discutata si aprobata Strategia Nationala de Ordine Publica, fiind stabilita ca prioritate in domeniul ordinii publice pentru perioada 2010 – 2013 „intensificarea activitatii impotriva fenomenului infractional, in special asupra criminalitatii organizate si transfrontaliere si terorismului”.
„Presedintele Traian Basescu a precizat ca Ministerul Administratiei si Internelor trebuie sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri sau grupari din zona crimei organizate. In acest sens, presedintele Romaniei a accentuat necesitatea unei politici de toleranta zero in cazul incalcarii legii, inclusiv in situatiile in care se aduce atingere demnitatii si integritatii fizice a personalului MAI”, se arata in comunicat.
Ca toate comunicatele care se respecta, Cancelaria prezidentiala egala in vorbe cu presedintele, ne spune ce se va face. De facut, ca si pana acum, nu se va face nimic. Aceleasi clanuri, dijmuiesc Romania si o va face in continuare sub protectia nasului Basescu. Aceeasi evaziune la alcol, tigari, importuri etc. controlata de portocalii baga bani in buzunarele “gestionarilor puterii”, uitand de existenta Bugetului de stat.
Ca si pana acum, daca Politia “prinde” ceva sigur ii scapa Justitia. Daca Justitia baga ceva la Parnaia, sigur ii scapa cineva din arest.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.