CS Colțea 1920 Brașov, eveniment special, la care sunt invitați și copii...

CS Colțea 1920 Brașov, eveniment special, la care sunt invitați și copii din Ucraina

0 191

,,Sportul unește oameni!” , ,,Sportul nu înțelege de vârste, rase, statut social!” , ,,Sportul nu are granițe”…și mai putem continua astfel de citate celebre ca să ne aducem aminte cât de important este sportul pentru noi individual și cât ar trebui să-l prețuim și în societatea în care trăim. Sunt fraze de suflet, la care au apelat și responsabilii CS Colțea 1920 Brașov, care au pus la punct o competiție, la care au fost invitați și mici fotbaliști din Ucraina cea atât de mult încercată. Redăm comunicatul organizatorilor :

,,La final de februarie 2022, cu doar câteva ore înainte de declanșarea războiului, o grupă de fotbal copii din Liov, Ucraina, ajungea la Brașov pentru turneul de iarnă organizat de CS Colțea 1920 și aici au rămas aproape 2 luni, au stat departe de familii, au stat cu teama că poate pe unii nu-i vor mai vedea vreodată și cine știe ce mai era în gândurile micuților de 12 ani care nu au nicio vină pentru situația geo-politică actuală. Comunitatea brașoveană mai ales, dar și mulți binevoitori din întreaga țară, au fost alături de antrenorul Yuri și cei 11 copii, cărora le-am creat cele mai bune condiții pentru a trece cât mai repede cu putință peste neajunsurile create de incertitudinea acelor zile.

Acum, la început de august, clubul nostru organizează ediția de vară a turneului de fotbal ”Enjoy Cup 2022 Brașov – Play The Game” și am dorit să perseverăm în gesturile noastre de a arăta că prin sport omenirea poate trece mult mai ușor peste orice obstacol. Mai concret, CS Colțea 1920 Brașov a invitat  la competiția de copii echipa de 13 ani a clubului Sdyusshor Nikolaiev, din sudul Ucrainei, dintr-un oraș care aproape nu mai există. După ceva eforturi (mulțumim Prefecturii Brașov și Poliției de Frontieră), am reușit ca ce a mai rămas din echipă (doar 12 copii din peste 25 care erau normal la această grupă) împreună cu antrenorul Denis Vachar să ajungă la Brașov și să ia parte la competiția sportivă care se dispute până duminică la Tărlungeni.
Invităm toți brașovenii și toți oamenii de bine să vină să-i susțină la meciuri și nu numai!’’

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.