Crosul caritabil Hospice : ,,Aleargă TU pentru EI”

Crosul caritabil Hospice : ,,Aleargă TU pentru EI”

0 92

Sâmbătă sau duminică, Aleagă TU pentru EI, pe orice traseu dorești! Va fi a 12-a ediție a Crosului, în beneficiul pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței, care, în an de pandemie, este organizat online.

Astfel, oricine dorește să ajute pacienții HOSPICE Casa Speranței, o poate face fără a scoate un ban din buzunar și fără a veni la Brașov. Chiar și fără un antrenament intens înainte, pentru că sunt și curse scurte, în care pot veni și copiii.

Doritorii trebuie doar să se înscrie online, gratuit, pe site-ul team.hospice.ro.

Oricine vrea să alerge, indiferent de vârstă sau de experiență, o poate face în 26 și 27 septembrie în beneficiul pacienților cu boli incurabile îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței.

Înscrierile sunt gratuite, iar sponsorii curselor vor dona pentru HOSPICE câte 10 lei pentru fiecare kilometru alergat.

Cursele competiției sunt: Cursa Varta – 20km, Cursa Miele – 10km, Cursa Autoliv –2km, Cursa Dräxlmaier – 1km.

Cum alergăm?

🏃‍♀‍ Alege cursa și traseul care ți se potrivesc și înscrie-te https://team.hospice.ro/evenimente/crosul-hospice-2020/

🏃‍♀‍ Monitorizează-ți cursa cu o aplicație de alergare

🏃‍♀‍ Postează public pe pagina ta de Facebook un screenshot cu numărul de kilometri realizați, cu hashtag-ul #alergpentruei

🏃‍♀‍ Distribuie postarea în această pagină a evenimentului

Crosul face parte din ștafeta internațională The Great Hospice Challenge, organizată împreună cu celelalte centre din rețeaua Hospices of Hope din Marea Britanie, Statele Unite, Serbia, Albania și Republica Moldova. În toate aceste țări vor fi realizate weekend-uri de alergare și ciclism pentru a realiza împreună 50.000 km pentru cei 50.000 de pacienți îngrijiți în întreaga rețea.

“Oricine, de oriunde, din toată țara dar și din afara țării poate sâmbătă și duminică să facă o cursă de 1, 2, 10 – 20 de km, o înregistrează pe o aplicație de alergare și după aceea o urcă pe social media cu #alergpentruei. Pentru fiecare km făcut cu sufletul și cu gândul alături de pacienții noștri, sponsorii curselor vor oferi 10 lei donație pentru serviciile noastre. Anul acesta ne dorim să strângem fonduri pentru 650 de vizite la domiciliu – aproximativ 30.000 de euro. Serviciul de îngrijire la domiciliu a fost cel mai solicitat de copiii și adulții cu boli incurabile de la HOSPICE, în perioada de pandemie”, a spus coordonatorul evenimentului, Beatrice Parîng.

Orice ajutor este binevenit, orice kilometru alergat înseamnă un plus în țința organizatorilor. Asta cu atât mai mult cu cât anul acesta a fost foarte dificil, din cauza pandemiei. 

„Oportunitatea de acum cu acest cros Aleargă TU pentru EI este sub aceeași umbrelă. Acuma, cumva, este adăugat, pe lângă relaxare și bucurie și nota aceasta de apel la comunitatea brașoveană care în mod repetat și-a spus cuvântul în a susține serviciile noastre, de a se implica și a necesității contribuției fiecăruia, atâta cât poate, la fondurile care să asigure rularea serviciilor pe care noi le oferim. Eu însămi alerg la 45+, alerg la cursa de 10km. Nu avem un timp determinat, o să alerg în ritmul meu. Am aceptat provocarea de a promova alergarea aceasta a mea și pe galantom pentru strângerea de fonduri”, a spus directorul de educație, nursing HOSPICE Casa Speranței, Nicoleta Mitrea.

Până acum, în Crosul Hospice s-au înscris peste 1300 de alergători, din toate colțurile țării. Încă mai aveți timp să vă înscrieți.

D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.