Crosul 15 Noiembrie a fost certificat internaţional de AIMDR

Crosul 15 Noiembrie a fost certificat internaţional de AIMDR

0 166

În urma măsurătorilor oficiale din acest an, punctul de start al crosului a fost stabilit în interiorul fostei Uzine de autocamioane „Steagu Roşu”

Crosul 15 Noiembrie a primit Certificatul oficial de măsurare internaţională din partea Association of International Marathons and Distance Races. Certificatul este valabil pentru o perioadă de 4 ani şi atestă distanţa şi elevaţia traseului de concurs.
Spre deosebire de celelalte ediţii, în urma măsurătorilor oficiale din acest an, punctul de start al crosului a fost stabilit în interiorul fostei Uzine de autocamioane „Steagu Roşu” (actualul Parc Industrial Roman).
Acesta coincide, practic, cu punctul în care a izbucnit Revolta anticomunistă din 15 Noiembrie 1987, la Secţia 440. Traseul va avea de o lungime de 5 km. Şi locul de sosire s-a modificat, astfel că finish-ul va fi lângă Prefectura Braşov, în linia dreaptă pînă la Modarom.

La ediţia a 29-a a Crosului 15 Noiembrie şi-au anunţat prezenţa mai mulţi atleţi din străinătate. Înscrierile pentru cros (atleţi amatori şi atleţi de performanţă/ legitimaţi) sînt deschise online pe site-ul ww.crosul15noiembrie.ro şi se vor efectua pe site pînă joi, 8 noiembrie.
Ulterior, înscrierile vor putea fi făcute în zilele de 9 şi 10 noiembrie, în punctele fixe din Braşov – Piaţa Sf. Ioan. Ambasadorul Crosului 15 Noiembrie este Paula Ivan, marea noastră atletă, cea care deţine, în continuare, recordul olimpic în proba de 1.500 m.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.