Cronica unui dezastru neanunțat!

Cronica unui dezastru neanunțat!

7 1728

Nu credeam să asist vreodată la o asemenea prăbușire electorală a fostului nostru primar George Scripcaru, să mai analizez și critic circumstanțele cel puțin discutabile în care s-au desfășurat localele brașovene.
Deși mulți pseudoanaliști brașoveni se vor înghesui să ne servească agasantul – V-am spus io! – realitatea este că înfrângerea sa era la fel de previzibilă ca o eclipsă de soare noaptea.

Desigur că anumite indicii existau chiar înainte de campania electoral, dar nu suficient de relevante, ca să anticipeze colapsarea celui ce părea de necolapsat, după zdrobitoarea sa victorie de acum patru ani, ca independent, și după susținerea totală acordată de Ludovic Orban, mărețul cârmaci și arhitect al declinului economic românesc, al infestării pandemice necontrolate, dar și al celor mai sfruntate minciuni azvârlite în spațiul public, prin intermediul presei mituite la un nivel nemaîntâlnit. Exemplul spitalului regional și cel al sălii polivalente de la Brașov sunt relevante în acest sens. În vreme ce electoratul tânăr facebook-ist și trotinetist al lui Coliban s-a menținut compact și mobilizat, pensionarii și clasa muncitoare necorporatistă, votanți ai lui Scripcaru, nu s-au mobilizat, în special în fiefurile sale tradiționale, Tractorul și Bartolomeu.
Mai mult, bazinul său electoral a fost canibalizat de Ialomițianu, Susanu și mai ales Orțanu, astfel că nimeni nu a luat de la Coliban (dealtfel votat de majoritatea femeilor), toată lumea a smuls de la Scripcaru.
La toate acestea se adaugă o aparentă apatie a fostului primar, în special în prima parte a precampaniei electorale, în campanile preferând ieșirile publice în medii securizate și controlate celor directe, în mijlocul oamenilor, similar Gabrielei Firea.

Ieșirile mediatice de ultimo moment la televiziuni cu rating discutabil nu au compensat intensa campanie de pe rețelele de socializare a USR-ului lui Coliban. Deh! – Aroganții nu văd niciodată pericolul apropiindu-se – reflecta Thanos. Sunt prea absorbiți de propria invincibilitate, ca să mai fie atenți la împrejurări. Și n-au ajutat deloc nici sicofanții de care s-a înconjurat, pe cât de proști pe atât de incompetenți, în special ăla de s-a ocupat de campania de imagine public.
Cu toate acestea în ecuație a intervenit și un factor, care, analizat mai atent, anulează de facto neverosimilitatea înfrângerii lui George Scripcaru. Un site clujean anunța mai demult cerința imperativă a Înaltului comandament NATO, dar și oferta sa de nerefuzat de a investi peste 30 de miliarde de dolari în Ardeal, de a fi debarcați Robu de la Timișoara, Scripcaru de la Brașov, primarul de la Alba și Boc de la Cluj, în cazul acestuia din urmă eșuându-se, dar în cazul celorlalți…

Cert este că s-a acționat conjugat și cu râvnă, de la secțiile de votare până la STS, Statistică și BEC, pentru atingerea obiectivelor prestabilite, cam ca la București, știindu-se că Scripcaru nu va contesta pentru că și-ar compromite șansele de a fi ales măcar viceprimar, dar și din alte cauze…Rezultatul din Consiliul Local însă, îi conferă lui Scripcaru un atu de netăgăduit: poate realiza o majoritate ostilă lui Coliban, cu oamenii săi ajunși consilieri, excepție Werner, fost FDGR, plus consilierii PSD ai lui Dunca, dacă nu preia funcția de viceprimar.
Susținerea publică exprimată ieri de Orban este relevantă și ea. Ceea ce i-ar face viața imposibilă lui Coliban în fruntea Primăriei, necunoscător al șulfăriilor negocierilor de la masa verde și a celor de sub ea, al căror maestru de netăgăduit Scripcaru este.
Mai rămâne și vasta rețea de directori și șefi de birouri din Primărie, șefi de instituții și regii ale CL, asfaltatori și dezvoltatori imobiliari, toți devotați fostului primar și afectați totodată de neverosimila înfrângere a lui Scripcaru, greu de controlat de Coliban.
Vremurile ce vin la Primărie vor continua să devină interesante și nesigure.

Despre alte eșecuri electorale la localele brașovene, într-un material viitor.

Libiu Mateescu

COMENTARII

 1. Incorect pusă problema: cum a fost posibil ca un muncitor necalificat, fără nici-o pregătire și cu serioase probleme intelectuale să fie ales? Plus că, de la un mandat la altul, i se înmulțeau problemele cu legea. Ce îi determină pe unii oameni să aleagă așa ceva? De ce aleg unii oameni proști, hoți și, mai nou, morți?
  Uite ăsta ar fi un subiect ce merită dezbătut.

 2. Cu-i nu-i place Brasovul sa se mute spunea Scripcaru acum ceva timp in urma,acum e liber sa se mute el

 3. coliban sal dea joc pe nebunu ala de la zoo de a montat camere de supraveghere pe gardul exterior din 50 in 50 m, a tocat baiatu asta 2.500.000 euro pe un planetariu inutil, acvarii pe care nu lea mai vazut nimeni din primavara, casa maimutelor cu apa pusa de ingrijitori in loc de adapatori automate, 20 de lebede albe lipsa, 2 leoparzi de zapada morti, casa suricatelor facuta cu 160.000euro!!!, nevasta sa director economic tot la feuda zoo, personal fara antitetanos facut anual!!!, faceti un audit domne ceva, o gramada de bani pe nimic

 4. Libiu Mateescu: „…realitatea este că înfrângerea sa era la fel de previzibilă ca o eclipsă de soare noaptea.”
  – așa e! Mai ales dupe ce-a primit liber la furat (4 skode noi-nouțe!) din banii contriubabililor!
  – ceea ce Allen Coliban cu toți oamenii lui, dac-ar fi fost tot atât de deștepți ca L.M. nici nu și-ar mai fi pierdut vremea cu campania lor electorală aiurită.
  Punct.

 5. Libiu mateescu: „…realitatea este că înfrângerea sa era la fel de previzibilă ca o eclipsă de soare noaptea.”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.