Cronica unor alegeri cu final anunțat la liberalii brașoveni

Cronica unor alegeri cu final anunțat la liberalii brașoveni

0 38

Într-o atmosferă sărbătorească liberalii brașoveni și-au ales conducerea județeană ieri seară, cu președintele reales Adrian Veștea cap de listă.
Alegerile au decurs ca pe vremuri la PD și PDL, adică unicul candidat la funcția de președinte a propus și echipa de conducere, și aceasta aleasă cu o zdrobitoare majoritate.
Având în vedere că fastul eveniment a beneficiat de prezența augustă a președintelui PNL, Ludovic Orban, și de absența îngrijorătoare a premierului Florin Cîțu, invitat la aceste alegeri, se poate face predicția sprijinului filialei Brașov pentru candidatura lui Orban la alegerile din toamnă, în confruntarea cu Florin Cîțu.
Lista vicepreședinților nu lasă loc de surprize, printre aceștia numărându-se fostul primar al Predealului, Liviu Cocoș, chiar primvicepreședinte, condamnat în trecut definitiv pentru fapte de corupție, dar și Mihai Donțu, condamnat și el pentru ucidere din culpă.

Că în aceste două cazuri criteriile de integritate așa-zis liberale n-au contat nici cât o ceapă degerată, este de la sine înțeles având în vedere înaltul patronaj bucureștean de care s-au bucurat alegerile brașovene.

Orban: România va crește doar guvernată de patrioți. Mă lupt pentru a  menține PNL așa cum a fost din 1875, partid al neamului românesc | Digi24

Ludovic Orban a înșurubat în perioada măreței sale prezențe la cârma PNL tot felul de penali și foști penali pe tot cuprinsul țării în toate funcțiile, dar și pesediști trădători de social-democrație, împănați cu dosare penale grele, vezi primarul Iașului.
Ionuț Sorin Banciu se regăsește și el printre vicepreședinți, transferat exact înainte de alegerile locale din 2020, cu state vechi în sfera Plus a lui Dacian Cioloș, sferă a doi și-un sfertistă în care a și rămas operativ. Interesant că el este secretar de stat la Mediu în guvernul Cîțu. Deci ce joc sub acoperire joacă acoperitul Banciu?

 Nici lista de membri ai biroului județean n-a scăpat neîntinată de prezența unui inculpat penal trimis în judecată, fostul vicepreședinte al CJ Brașov, Adrian Gabor, om de încredere al lui George Scripcaru.

Organizația municipală PNL Brașov și-a stabilit conducerea pentru următorii  4 ani - Litera 9


Au fos aleși și oameni serioși însă, cum ar fi Siviu Costea-vicepreședinte, prședinte al Camerei de Comerț Brașov, Ionel Fliundra, primar al orașului Ghimbav, membru în BPJ, dar și Marius Neculoiu, tot membru, binecunoscutul medic brașovean, președinte al Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.