Criza timbrelor fiscale la Brasov

Criza timbrelor fiscale la Brasov

0 225

Ce este cazierul judiciar? Este un document, mai exact, o hartiuta volanta, jumatate din dimensiunea unei foi A4, necesara persoanei fizice, adica omului de rand, pentru diferitele dosare pe care le are de pregatit. Sa fim mai exacti! Daca vrei sa-ti depui actele pentru a da examenul de permis de conducere, iti trebuie cazierul, daca vrei sa-ti deschizi o firma, iti trebuie cazier, daca vrei sa te angajezi, iti trebuie cazier.
Asadar, politia iti verifica trecutul si certifica faptul ca nu ai antecedente penale, ca nu ai furat si nu ai omorat pe nimeni.
Teoretic, procedura este destul de simpla. Te prezinti cu buletinul la sediul central al Politiei din Brasov, completezi o cerere micuta in care scrii cateva date personale, adaugi un timbru fiscal de 2 lei, stai la o coada de marime medie care „merge repede” si obtii hartiuta cu pricina, pe loc. Usor de zis, mai greu de pus in practica!
In realitate, lucrurile se intampla putin altfel si asta din cauza sistemului nostru birocratic care „ne ocupa tot timpul”.
Odata ajuns la Politie, intrebi naiv de unde iti poti procura cererea cu pricina. In loc sa fie la dispozitia si la indemana oricui, undeva in incinta cladirii Politiei, ti se spune ca trebuie sa te duci la Xerox. Vizavi de sediul politiei se afla o incapere cu un un xerox unde poti gasi tot felul de formulare tipizate necesare „la politie”. Cineva iti spune, dandu-ti sperante desarte, ca acolo vei gasi si timbrele necesare. Nimic mai fals! Timbre se gasesc doar la oficiile postale din oras, iar nenea care vindea astfel de „nimicuri” in sediul Politiei Brasov a fost trimis acasa pentru i s-au facut reclamatii.
Te duci grabit la Posta Centrala, ca doar de acolo pleaca toate timbrele catre celelalte oficii din judetul Brasov. Aici, o doamna binevoitoare te priveste compatimitor si iti spune verdictul: „D-ra, nu mai avem! Ne pare rau! De fapt, nu se mai tiparesc pentru ca nu ne-au mai venit timbre fiscale de nicio valoare de la Bucuresti. Incercati totusi la Politie pentru ca trebuie sa gaseasca ei o alta modalitate. Poate platiti o taxa, ceva, poate va dau ei o chitanta…”
Te intorci la Politie si le propui organelor de politie obosite si grabite „sa dovedeasca” valul de clienti din ziua respectiva cat mai repede, sa gaseasca o alta solutie. Ti se raspunde politicos ca, pentru emiterea cazierului judiciar, nu exista nicio alta optiune, este necesar acel timbru fiscal de doar… 2 lei!!! Ti se recomanda sa incerci si la alte oficii postale. Te duci, in mare graba, ca doar nu poti pierde toata ziua pentru atata lucru!, si intri pe rand in oficiile postale din Tractoru’, de pe Grivitei, de la Gemeni, de pe Saturn, din Craiter, etc. Acelasi raspuns: „Nu mai avem! Incercati la Posta Centrala! Ei ne trimit si noua!” Este inutil sa mai spunem ca de acolo venim!…
Epuizat si fizic si psihic, te intorci la Politie privind cu invidie la coada de oameni care te privesc cu superioritate pentru ca ei au reusit sa rezolve problema: au cumparat ultimele timbre fiscale disponibile in Brasov si acum asteapta rabdatori sa-si primeasca rasplata.
Nervii intinsi la maximum aproape ca s-au rupt si te intorci acasa, frustrat, transpirat si dezamagit. Am mai pierdut o zi din viata in Romania!

P.S.: Subsemnata acestui articol a gasit timbre fiscale la o posta obscura din Breaza, judetul Prahova. Incercati si in alte colturi ale tarii!

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.