Criza politică – Guvernul Cîțu are șanse să tracă doar dacă îl...

Criza politică – Guvernul Cîțu are șanse să tracă doar dacă îl votează PNL!

0 45

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat luni, că parlamentarii PSD nu vor vota Guvernul Cîțu pentru că „nu merită”. „Responsabilitatea creării unei majorități aparține liberalilor”, mai spune Ciolacu.

„În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîţu. Acest Guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Totuşi, PSD este o minoritate în acest moment în Parlament, responsabilitatea creării unei majorităţi este a PNL. Totală. El a fost desemnat de către preşedintele Iohannis. Buna credinţă a PNL se va vedea dacă joi, la ora 16,00, membrii PNL vor vota la vedere, cum au votat şi până acum la orice învestire sau neînvestire a unui Guvern. Responsabilitatea gestionării crizei coronavirusului în acest moment este a PNL”, a anunțat Ciolacu, la Parlament.
Neoficial, însă, social-democrații au decis să fie prezenți în sală și așteaptă motivarea Curții Constituționale pe conflictul juridic dintre Parlament și președinte, care urmează să vină marți.

În contextul unei posibile epidemii de coronavirus în România, scenariul anticipatelor pălește. De altfel, la nivel parlamentar se așteaptă ca Guvernul Cîțu să fie învestit. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că o parte dintre parlamentarii PSD ar fi dispuși să voteze alături de reprezentanții Puterii învestirea Cabinetului Cîțu.
„Există temerea ca liberalii își vor pica propriul Guvern iar PSD ar putea fi ridicol votând Cabinetul Cîțu. PNL trebuie să-și asume sau nu criza pe care pare că vrea să o mențină. Ciolacu asta ne-a spus în interior. Noi vom lua o decizie, înaintea ședinței de plen de joi, în funcție de deciziile CCR și în funcție de ce decide PNL”.
Oficial, liderul PSD a precizat că în cazul în care se va schimba decizia politică de a nu vota Guvernul Cîţu, acest lucru se va realiza în interiorul partidului.
În traducere liberă, fiecare își face treaba, PSD va asigura cvorumul de ședință, iar PNL va trebui să dovedească majoritatea vazută de preș. Iohannis și să-și voteze guvernul.
PSD-iștii sunt consecvenți, săptămâna trecută Marcel Ciolacu anunțase public că vor participa la votul pentru învestirea Guvernului și va vota împotrivă.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.