Criza Mondiala afecteaza marile banci

Criza Mondiala afecteaza marile banci

0 153

Criza economoca care s-a abatut asupra intregului mapamond face victime la foc automat. Citigroup, cel mai mare grup financiar din lume din punctul de vedere al profiturilor inregistrate in anul 2008, a anuntat noi planuri de disponibilizare, care cuprind aproximativ 53.000 de angajati.
Concret, grupul financiar american Citigroup a anuntat reducerea numarului propriilor angajati cu 53.000, in contextul in care banca americana a fost grav afectata de criza creditelor.
Gigantul financiar american a concediat deja 23.000 angajati anul acesta si, in urma noilor disponibilizari, numarul total al angajatilor demisi depaseste 75.000, practic 20 la suta din numarul total al celor care lucreaza la Citigroup.
Prin urmare, dupa aceasta reducere de personal, se estimeaza ca numarul angajatilor Citigroup va scadea la 300.000 in toata lumea. Aceasta este cea mai drastica masura luata de presedintele executiv al grupului, Vikram Pandit, in scopul revenirii pe profit si sustinerea actiunilor. Saptamana trecuta, actiunile Citigroup s-au depreciat pana la cel mai mic nivel de la infiintarea grupului, in 1998. Banca a pierdut peste 20 miliarde dolari in 2007, fiind afectata grav de criza creditelor ipotecare. Unii analistii sunt de parere ca banca nu va avea profit pana in anul 2010.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.