Criza de locuri in cresele din Brasov

Criza de locuri in cresele din Brasov

0 80
Doar jumatate din cererile depuse de parinti au fost ezolvate, in timp ce aproape 600 de copii au ramas pe liste de asteptare. Locurile in cresele din municipiul Brasov sunt foarte solicitate mai ales de cand mamele nu mai stau doi ani acasa pentru cresterea copilului. Ca sa fie siguri ca prind un loc, parintii isi inscriu copiii imediat dupa nastere. Situatia se va imbunatati  anul viitor, cand va fi gata noua cresa de pe strada Carierei, cu o capacitate de 150 de locuri.
De la inceputul acestui an au fost inregistrate peste o mie de solicitari pentru un loc in cresele brasovene. Pentru anul 2013 sunt deja depuse 240. Cu toate ca in ultimii ani s-au dat in folosinta doua crese noi, au fost modernizate si mansardate altele, numarul de locuri este insuficient. Cele sapte crese din municipiu insumeaza 635 de locuri, dar numai 380 raman libere prin plecarea copiilor care implinesc trei ani la gradinita.
Desi copiii au varsta putin peste un an, mamele prefera cresa in locul unei bone pentru ca la cresa micutii sunt bine ingrijiti, sunt supravegheati si primesc educatie specifica varstei. In plus, conditiile in cresele brasovene sunt foarte bune. Toate au fost modernizate, au mobilier nou si spatii generoase.
Numarul locurilor in crese va creste anul viitor cand va fi dat in folosinta un campus prescolar cu 150 de locuri pentru cresa si 150 pentru gradinita. Primaria a inceput reabilitarea cladirii in care a functionat pana anul trecut Liceul Auto, iar lucrarile urmeaza a fi finalizate in luna mai 2013.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.