Criza de imagine a Romaniei- o conspiratie a autoritatilor italiene ?

Criza de imagine a Romaniei- o conspiratie a autoritatilor italiene ?

0 106

Romania se afla intr-o criza de imagine care se agraveaza de la o zi la alta.? Este foarte greu sa te lupti cu mentalitatile oamenilor si, mai ales, cu prejudecatile lor. Odata ce si-au stabilit o judecata de valoare este tare dificil sa-i convingi de contrariu. Si acest lucru este cu atat mai dificil cu cat nu prea a-i argumente in favoarea ta.


Acest lucru se intampla cu romanii si imaginea lor in Uniunea Europeana. Inca dinainte de a exploda mediatic aceste incidente din Italia, Romania nu se bucura de prea multe aprecieri pe plan european. Erau destui oameni care aveau in minte numai apelative negative la adresa noastra. Acum se pare ca numarul lor s-a marit si creste din ce in ce mai mult, intarind randurile celor care ne denigreaza. Istoria ne-a aratat ce inseamna xenofobia si cat de nedreapta este ea pentru cei «judecati» de ceilalti.


??????????? Apropo de incidentele din Italia, sunt multe voci care declara ca este vorba de o denigrare regizata de italieni pentru a scapa de valurile de imigranti nedoriti. Aceasta parere si-a expimat-o si senatorul Otilian Neagoe?: „Este o situatie speciala aceasta reactie de antiromanism din Italia. Anul trecut discutam cu inalti oficiali din Parlamentul italian si mi s-au dat asigurari ca nu se va ajunge la expulzari, mai ales ca economia Italiei se bazeaza pe foarte mult pe romani. Insa, la vremea respectiva, recomandarile au fost sa infiintam birouri de consultanta pentru imigrantii romani in vederea angajarii lor, sa monitorizam evolutia lor in Italia, lucruri care nu s-au petrecut. Structura consulara romana in Italia este aceeasi ca in urma cu 17 ani”. Acesta a mai declarat ca?situatia tensionata „este intretinuta si pentru ca se doreste mentinerea mainii de lucru romanesti la un pret cat mai redus comparativ cu imigrantii din alte state europene, fapt care afecteaza si salariile italienilor”.


Cu toate acestea, ne simtim nevoiti sa adaugam ca?«nu iese fum fara foc.?»

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.