Criza a subtiat buchetele pentru invatatoare.

Criza a subtiat buchetele pentru invatatoare.

0 77
Daca altadata prima zi de scoala era prilej de castig gras pentru florarese, in ultimii ani vanzarile au scazut foarte mult. Pentru ziua festiva de luni, parintii au cumparat doar buchetele ieftine, de 10-15 lei. Dupa iuresul de la primele ore ale zilei, pietele au ramas pline de flori care asteptau in zadar sa ajunga in bratele cadrelor didactice.
Niciun copil fara un buchet in mana: asa se mergea altadata la scoala, in prima zi. Traditia a fost diluata insa de criza. Multi dintre copii au venit cu mana goala, iar ceilalti, cu buchete mai mici si mai ieftine. Floraresele care s-au pregatit cu buchete gata facute la pret mic au facut cele mai mari vanzari.
In piete, insa, majoritatea florilor au ramas in galetile lor, iar floraresele, cu buza umflata si cu paguba dupa ce nu au reusit sa dea nici macar buchetelele de zece lei facute anume ca sa le permite tuturor sa cumpere.
La scoala, doamnele invatatoare sau diriginte nu au mai mers spre clase si apoi acasa cu bratele incarcate de flori, asa cum se intampla altadata.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.