Cristianul, prima comună din județ care colectează gunoiul selectiv. Felicitări!

Cristianul, prima comună din județ care colectează gunoiul selectiv. Felicitări!

Grădiniţă nouă, dispensar, bloc de locuinţe sociale, o sală de sport ultramodernă. Sunt doar câteva dintre proiectele pe care le derulează Cristianul, prima comună din judeţ care colectează deşeurile selectiv. 3700 de pubele au fost deja achiziţionate şi distribuite locuitorilor

Grădiniţă nouă, dispensar, bloc de locuinţe sociale, o sală de sport ultramodernă. Sunt doar câteva dintre proiectele pe care le derulează Cristianul, prima comună din judeţ care colectează deşeurile selectiv. 3700 de pubele au fost deja achiziţionate şi distribuite locuitorilor.
Cristianul derulează proiecte de dezvoltare importante cum sunt extinderea de reţele electrice pe strada Vulcanului şi extinderea reţelelor de canalizare.!!!!sunt cadre cu stîlpii negri de pe strada vulcan !!! Primăria pregăteşte însă şi alte proiecte cu finanţare europeană. Potrivit lui Gicu Cojocaru, primarul comunei Cristian, proiectul european al noii grădiniţe are contract încheiat pentru proiectare, în 2 săptămâni se scoate la licitație și execuția. Alte două proiectepe apă, canal – Lunca Gării-Dorobeiul, cu finanţate PNDL, are procedurile realizate și contractele încheiate. În funcție de vreme, lucrările vor începe anul acesta sau anul viitor.
Alte contracte deja încheiate aşteaptă să fie demarate anul acesta dacă vremea va permite: reabilitarea şi extinderea dispensarului şi reabilitarea unui bloc de locuinţe sociale aflat în faza de licitaţie. Strada Lungă este şi ea vizată de lucrări importante.
îngropare a cablurilor, iluminat public modern, refacerea trotuarelor, canalizarea apei pluviale, amenajare urbanistică pe Strada Lungă, axa și coloana vertebrală a Cristianului.
În Cristian 3700 de pubele au fost achiziţionate pentru colectarea selectivă a deşeurilor, conform normelor impuse de Uniunea Europeană iar acestea au fost repartizate cetăţenilor pentru a fi ajutaţi să colecteze selectiv. Calitatea apei a crescut în comună după ce Cristianul s-a dotat în acest an cu o staţie modernă, complet automatizată, de filtrare, dedurizare și clorinizare.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.